Με άγριες διαθέσεις ξεκίνησε η νέα εβδομάδα, καθώς το νέο κύμα κακοκαιρίας, η «Ευρυδίκη», πλήττει τη χώρα από το πρωί της Δευτέρας.

Στο κέντρο αλλά και στα προάστια, σε κεντρικούς δρόμους, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την πρόβλεψη του meteo.gr:

Τη Δευτέρα 13/11, η «Ευρυδίκη» θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν αρχικά τη δυτική και νότια Ελλάδα, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα Δωδεκάνησα.

  

Την Τρίτη 14/11 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται σε περιοχές της Πελοποννήσου και αργότερα στη Θεσσαλία και Κεντρική Μακεδονία.

Το τριήμερο Τετάρτης-Παρασκευής (14-16/11) διαδοχικές διαταραχές οφειλόμενες σε έντονη αστάθεια στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα προκαλέσουν βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά είναι ακόμα αρκετά νωρίς ώστε να υπάρχει σαφέστερη εικόνα των περιοχών που θα επηρεαστούν περισσότερο.

 

Προβλήματα στους δρόμους της Αττικής

Από νωρίς το πρωί στην Αθήνα, λόγω και της στάσης εργασίας στο μετρό (έως τις 09:00), αλλά και στον προαστιακό έως τη 1, η κίνηση ήταν αυξημένη και σε όλους τους κεντρικούς άξονες σημειώνονταν καθυστερήσεις.

Στην Αττική τα καιρικά φαινόμενα άρχισαν να εμφανίζονται από τα νότια με βροχές από τις 10:00 στην περιοχή του Αγίου Κοσμά, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται τις προσεχείς ώρες να επεκταθούν σχεδόν σε ολόκληρο τον νομό. Από τις 17:00 και ύστερα τα φαινόμενα θα γίνουν εντονότερα και θα διαρκέσουν μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα, ενώ προβλέπεται πτώση της θερμοκρασίας.

Προσοχή στις περιοχές που θα εκδηλωθούν οι ισχυρές καταιγίδες

Όπως θα δείτε στον σχετικό χάρτη, θα υπάρξουν αρκετά τμήματα στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ελλάδας που θα εκδηλωθούν ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες. Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν στους παρακάτω νομούς ή διαμερίσματα:

Από το πρωί της Δευτέρας μέχρι το μεσημέρι

Λακωνίας
Ανατολικής Αρκαδίας
Αργολίδας
Αττικής
Βοιωτίας (κοντά στην Αττική)
Κεντρική και νότια Εύβοια
Νότια (κυρίως) και νοτιοδυτική Κρήτη

Από το μεσημέρι της Δευτέρας και έπειτα

Κυκλάδες
Δωδεκάνησα
Νησιά ανατολικού, από τη Χίο και νοτιότερα


Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε η καταρρακτώδης βροχή στον δήμο Ναυπλιέων, καθώς ρέματα φούσκωσαν και σκέπασαν δρόμους.

Σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr, έντονο είναι το πρόβλημα στην περιοχή του χωριού Αργολικού, λίγο έξω από το Ναύπλιο, όπου το ρέμα που περνάει στην περιοχή έχει φουσκώσει, με αποτέλεσμα τα νερά να έχουν καλύψει ένα μεγάλο μέρος του οδοστρώματος, ενώ πορτοκαλεώνες και αυλές σπιτιών έχουν καλυφθεί από λασπόνερα.

Επίσης, στην περιοχή Κατεβασιά, πίσω από το στρατόπεδο Ναυπλίου προς Νέα Τίρυνθα, έχει φουσκώσει και εκεί το ρέμα, δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στη διέλευση των οχημάτων.

Ο δήμος Ναυπλιέων και η υπηρεσία πολιτική προστασίας με τον αντιδήμαρχο Σταύρο Γαβρήλο από νωρίς το πρωί με μηχανήματα και προσωπικό επιλαμβάνονται των συμβάντων, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει αρκετούς δρόμους οι οποίοι περνουν μέσα από ρέματα.