Η τελετή μετονομασίας του Επιτηρητικού Φυλακίου (ΕΦ) «Πετάλου» στον Έβρο σε ΕΦ «Πετάλου – Δεκανέα Μπουγιουκλή Κυριάκου», προς τιμήν του ηρωικώς πεσόντα στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-41 δεκανέως, πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου στο φυλάκιο, αποδίδοντας έτσι το Γενικό Επιτελείο Στρατού έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη Μνήμη του νεκρού ήρωος 77 ολόκληρα χρόνια μετά το θάνατό του.

Το ΕΦ «Πετάλου – Δεκανέα Μπουγιουκλή Κυριάκου» ανήκει στη ζώνη ευθύνης της 31ης Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας «Κάμια» (31 Μ/Κ ΤΑΞ), ελέγχοντας ένα κρίσιμο τομέα αυτής, ακριβώς πίσω από τον ποταμό Έβρο.

Στη διάρκεια της σεμνής τελετής που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του φυλακίου παρέστησαν ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, εκπροσωπώντας τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, συγγενείς του ήρωος δεκανέως Κυριάκου Μπουγιουκλή, καθώς και κάτοικοι του γειτονικού χωριού Πέπλου.

Συμφώνως με το ΓΕΣ, ο δεκανέας Κυριάκος Μπουγιουκλής είναι ήρωας της εποποιίας του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940-41. Γεννήθηκε το 1908 και έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στο χωριό Πέπλος του νομού Έβρου. Με την ιταλική εισβολή την 28η Οκτωβρίου 1940 στα βουνά της Ηπείρου και την άμεση επιστράτευση που ακολούθησε, ο ήρωας επιστρατεύθηκε και στάλθηκε με τη μονάδα του στην πρώτη γραμμή του μετώπου, όπου και έπεσε ηρωικώς μαχόμενος ακριβώς ένα μήνα από της κηρύξεως του πολέμου, στις 28 Νοεμβρίου 1940, στα υψώματα της Κάμιας, όπου είχε πολεμήσει και διακριθεί το τότε 31ο Σύνταγμα Πεζικού, σημερινή 31η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, στη ζώνη ευθύνης της οποίας ανήκει το χωριό που γέννησε τον νεκρό ήρωα.