Πανελλαδική εικοσιτετράωρη απεργία, συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11 π.μ. και πορεία προς τη Βουλή θα πραγματοποιήσουν σήμερα Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ, οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν χθες η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτη Ρέτζιου, ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Πάνος Παπανικολάου και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ηλίας Σιώρας, έκαναν λόγο για νομοσχέδιο-«έκτρωμα», που ανατρέπει τον σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών και κάθε κανονικότητα στο ωράριο, λέγοντας χαρακτηριστικά «Όχι στο ελαστικό ωράριο. Όχι στην ελαστική ζωή».

Εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη διαδικασία, αναφέροντας ότι δεν υπήρξε ούτε μία ημέρα δημόσιας διαβούλευσης. Έκαναν λόγο για «πραξικοπηματικές διαδικασίες που επιλέγει η κυβέρνηση για να προωθήσει "fast track" το απαράδεκτο, καταστροφικό νομοσχέδιο για τον "χρόνο εργασίας" των νοσοκομειακών γιατρών».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ στα Παραπολιτικά 90,1 FM

Οι γιατροί στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά αντιδρούν στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται και αφορά μεταξύ άλλων το ωράριο εργασίας, όπως τις εφημερίες, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 FM η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. Είπε επίσης πως το νομοσχέδιο προβλέπει και αλλαγές στις προσλήψεις. Σημείωσε πως το νομοσχέδιο θα φέρει τα πάνω-κάτω στα νοσοκομεία, καθώς δεν λειτουργούν οι ομάδες σε τμήματα και νοσοκομεία. Ανέφερε επίσης πως αυξάνεται ο αριθμός των ωρών που θα εργάζονται οι γιατροί.