Την πόρτα της φυλακής αναμένεται να περάσει το πρωί ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος ζήτησε και έλαβε διήμερη άδεια. Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, που εκτίει ποινή 11 φορές ισόβια, ζήτησε να βγει από τη φυλακή για 48 ώρες.

Σε μία συγκυρία όπου ο «νόμος Παρασκευόπουλου» για την αποσυμφόρηση των Φυλακών αλλά και εν γένει τα θέματα ασφάλειας βρίσκονται στην αιχμή της πολιτικής αντιπαράθεσης, η άδεια εξόδου προς τον Κουφοντίνα, που διατηρεί τακτική δημόσια παρουσία, αναμένεται να προκαλέσει νέο κύκλο έντασης. Η προηγούμενη αντίστοιχη αίτηση του Δημ. Κουφοντίνα για έξοδο από τις φυλακές Κορυδαλλού είχε απορριφθεί από το συμβούλιο, παρά τη θετική εισήγηση της φυλακής.

Υπενθυμίζεται ότι, κάνοντας χρήση του δικαιώματός του σε άδεια, δραπέτευσε από τις φυλακές ο επίσης καταδικασμένος για την τρομοκρατική δράσης της 17 Νοέμβρη Χριστόδουλος Ξηρός. Ο Χριστ. Ξηρός συνελήφθη, τελικά, από τις αστυνομικές αρχές έναν χρόνο αργότερα, στις 3 Ιανουαρίου 2015.

Στο άκουσμα της είδησης για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα ξέσπασε μια θύελλα πολιτικών αντιδράσεων, με πρώτο τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ ακολούθησαν τα πυρά και άλλων πολιτικών. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε αδιανόητη την άδεια που χορηγήθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η δήλωση του προέδρου της ΝΔ αναφέρει: «Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι' αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

Επίθεση σε Μητσοτάκη από τον γιο του Κουφοντίνα

Λίγη ώρα αργότερα, ωστόσο, ήρθε η οργισμένη απάντηση από τον Έκτορα Κουφοντίνα. Ο γιος του ηγετικού στελέχους της 17Ν επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ δείχνοντάς τον ως έναν από εκείνους που παρενέβαιναν στη δικαιοσύνη για να μην παίρνει τόσο καιρό ο πατέρας του τις άδεις που δικαιούταν.

Οργή Μπακογιάννη

Σε τηλεφωνική της παρέμβαση στο Action24, η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ είπε ότι είναι αδιανόητο το «πρώτο πιστόλι» της 17Ν να κυκλοφορεί ελεύθερος. Ακόμη, ανέφερε ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Δικαιοσύνης οφείλουν να πάρουν τώρα θέση για τη συγκεκριμένη υπόθεση και σημείωσε ότι κανένας δεν μπορεί να διαβεβαιώσει τι θα κάνει ο Κουφοντίνας αυτές τις δύο ημέρες εκτός φυλακής.

 


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Μάκης Βορίδης. «Κάτι ακούω για άδεια στον Κουφοντίνα. Φαίνεται ότι ξεχάστηκαν τα 11 φορές ισόβια. Αδιανόητο» έγραψε ο Μάκης Βορίδης.

Την ενόχλησή του εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. «Ασχολίαστο» έγραψε ο κ. Γεωργιάδης στο Twitter, συνοδεύοντας το λακωνικό αυτό σχόλιο με ένα δημοσίευμα για τη 48ωρη άδεια.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας και πάλι στο Action24, έκανε λόγο για βαθιά προβοκατόρικη απόφαση.