Οι δυνατότητες της ακόμα μεγαλύτερης ενισχύσεως της συνεργασίας μεταξύ των Στρατών Ξηράς Ελλάδος και ΗΠΑ συζήτησαν ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής με τον διοικητή των Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη (USAREUR) αντιστράτηγο Frederick B. Hodges, στο πλαίσιο της επισήμου επισκέψεως που πραγματοποιεί στην Ελλάδα.

Κατά τη συνάντηση των δύο στρατηγών και των επιτελών τους διαπιστώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης στις δράσεις των χερσαίων δυνάμεων Ελλάδος και ΗΠΑ, ιδιαιτέρως στους τομείς της εκπαιδεύσεως, και των ασκήσεων, ενώ διερευνήθηκαν όλες οι δυνατότητες για την περαιτέρω
ενίσχυση συνεργασιών επί θεμάτων σε θέματα εκπαιδεύσεως, ασκήσεων και συντηρήσεως του αμυντικού υλικού του Στρατού Ξηράς, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας την παρούσα δύσκολη από οικονομικής πλευράς χρονική στιγμή για την Ελλάδα, τις Ένοπλές της Δυνάμεις και φυσικά το Στρατό Ξηράς.

Σημειώνεται ότι τον USAREUR αντιστράτηγο Hodges συνόδευαν ο υποδιοικητής της Διοικήσεώς του υποστράτηγος Timothy P. McGuire, καθώς και επιτελείς τόσο της αμερικανικής Διοικήσεως, όσο και της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.