Δωρεάν στάθμευση... τέλος για χιλιάδες πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά το Μετρό και αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στους σταθμούς Δουκίσσης Πλακεντίας και Εθνική Άμυνα. Σύντομα, θα πρέπει να πληρώνουν για να μπορούν να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στους σταθμούς του μετρό.

Την απόφαση να αξιοποιήσει, μετά από πολλά χρόνια, δυο ιδιόκτητους χώρους κοντά στους σταθμούς «Δουκίσσης Πλακεντίας» και «Εθνική Άμυνα» πήρε η Αττικό Μετρό. Αυτό όμως σημαίνει πως θα… τελειώσει και η δωρεάν στάθμευση για χιλιάδες επιβάτες.

Πριν από μερικές μέρες, η Αττικό Μετρό προκήρυξε διαγωνισμό προκειμένου να νοικιάσει για έξι χρόνια σε ιδιώτη, τους χώρους. Είχε προηγηθεί ο διαγωνισμός για το πάρκινγκ 200 θέσεων στο σταθμό στο Χαλάνδρι.

Η μη εκμετάλλευση των πάρκινγκ στους σταθμούς «Δουκίσσης Πλακεντίας» και «Εθνική Άμυνα» ήταν οι τελευταίες εκτάσεις που έμεναν ανεκμετάλλευτες. Η μη αξιοποίησή τους στερούσε σημαντικά έσοδα από την Αττικό Μετρό.

Οι τιμές

Οι πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στα συγκεκριμένα πάρκινγκ θα έχουν προνομιακές τιμές.

Βάσει των όρων της μίσθωσης, η χρέωση της στάθμευσης για τις τέσσερις πρώτες ώρες δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα 2 ευρώ. Η 12ωρη στάθμευση δεν θα πρέπει να είναι πάνω από έξι ευρώ. Η ενδιάμεση στάθμευση από 4 έως 12 ώρες θα χρεώνεται έως 0,50 ευρώ ανά ώρα επιπλέον της βασικής χρέωσης.

Οι χώροι θα πρέπει να λειτουργούν τις ώρες λειτουργίας του Μετρό, τις Κυριακές και τις αργίες.

Δείτε εδώ την προκήρυξη της Αττικό Μετρό