Νέα τουρκική πρόκληση, σχεδόν μιάμιση ώρα μετά την πρώτη υπέρπτηση ενός ελικοπτέρου της τουρκικής Ακτοφυλακής πάνω από τα Ίμια σε ύψος μόλις 100 ποδών, σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα, με νέα υπέρπτηση και δεύτερου ελικοπτέρου πάνω από τα Ίμια.! Πιο συγκεκριμένα, και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, στις 09:41, για δεύτερη φορά ένα ελικόπτερο της τουρκικής Ακτοφυλακής πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τα Ίμια, αυτή τη φορά, πετώντας σε ύψος 800 ποδών, προτού απομακρυνθεί αμέσως μετά εξερχόμενο του FIR Αθηνών.

Θυμίζουμε ότι τυπικώς αφορμή για όλη αυτή την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητος σήμερα είναι η διενέργεια επιχειρήσεως ερεύνης – διασώσεως τόσο στα ελληνικά όσο και στα τουρκικά χωρικά ύδατα λόγω της βυθίσεως μιας λέμβου με 25-26 παράνομους μετανάστες που έρχονταν από τις τουρκικές ακτές και η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στην πραγματικότητα όμως αυτή η έξαρση της τουρκικής προκλητικότητος πάνω από τα Ίμια, προέρχεται από την έντονη δυσαρέσκεια της Άγκυρας για τη διεξαγωγή της μεγάλης ελληνο-αιγυπτιακής διακλαδικής ασκήσεως «Μέδουσα-5/17» στην κατ’ αυτούς «αποστρατικοποιημένη νήσο Ρόδο, που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία χθες.   Λ.Σ.Μ.