Εύλογα ερωτήματα έχει προκαλέσει από το πρωί της Πέμπτης η είδηση πως η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ του Πολεμικού Ναυτικού προσάραξε σε ξέρα στα ανοιχτά του Σαρωνικού.

Η φρεγάτα έπεσε σε ξέρα και παρέμεινε εκεί για περίπου οκτώ ώρες, προτού ρυμουλκό την οδηγήσει στη Σαλαμίνα. Ωστόσο, τα ερωτήματα για το πώς ένα πλοίο που θεωρείται ως ένα από τα πιο αξιόμαχα του στόλου του Πολεμικού Ναυτικού «κατόρθωσε» να πλεύσει πάνω σε μία ξέρα και σε απόσταση αναπνοής από τον Ναύσταθμο του στόλου, δηλαδή σε ένα σημείο που οι διελεύσεις από εκεί αποτελούν ρουτίνα.

Πρόκειται για μία φρεγάτα που παραλήφθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό το 2002 αποτελώντας την όγδοη φρεγάτα τύπου STANDARD του Ελληνικού Στόλου και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες αποστολές.

Εκκρεμεί η έρευνα για τις συνθήκες του ατυχήματος που αναμένεται να δώσει απαντήσεις. Πρόκειται για λάθος χειρισμού από το πλήρωμα της φρεγάτας; Σημειώθηκε αιφνίδια μηχανική βλάβη;

Η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΝ

«Πρωινές ώρες Πέμπτης 02 Νοεμβρίου 2017, φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ προσκόλλησε σε αβαθή ύδατα στη νησίδα Αταλάντη Σαρωνικού Κόλπου, κατά την επιστροφή του από προγραμματισμένη δραστηριότητα στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Δεν έχει παρατηρηθεί κλίση του πλοίου, ούτε εισροή υδάτων ή διαρροή καυσίμων. Δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος. Έχουν αναληφθεί οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκόλληση του πλοίου. Αίτια διερευνούνται από το Πολεμικό Ναυτικό» τονίζει το Γενικό Επιτελείου Ναυτικού στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε για το περιστατικό.