Ευχαριστήριο επιστολή προς όλες τις συναρμόδιες αρχές όπως το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, Λιμενάρχη κλπ, για την επιτυχή διεξαγωγή όλων των σύνθετων και πολύπλοκων εργασιών συναρμολογίσεως και αποσυναρμολογίσεως δέκα μεταφορικών ελικοπτέρων UH-60 Blackhawk της Αεροπορίας του Αμερικανικού Στρατού, απέστειλε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η παρουσία μελών της 10ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας Μάχης (10th Combat Aviation Brigade), η οποία εδρεύει στο Φορτ Ντραμ της Νέας Υόρκης, στην Αλεξανδρούπολη, όπου βρέθηκαν επιστρέφοντας από Βουλγαρία και Ρουμανία όπου βρίσκονταν από διμήνου για να συμμετάσχουν στη μεγάλη πολυεθνική άσκηση του ΝΑΤΟ με την επωνυμία “Carpathian Eagle ‘17”.

Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί έφτασαν στο στρατιωτικό τμήμα του λιμένος Αλεξανδρουπόλεως με βοηθητικά πλοία ταχείας μεταφοράς εφοδίων (“Prepositioning Ships”) του Αμερικανικού Ναυτικού, που στο πλαίσιο της προαναφερθείσας ασκήσεως, ασκήθηκαν και αυτοί στην ταχεία μεταφορά «ενισχύσεων» από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ σε κάποια προωθημένο θέατρο επιχειρήσεων του Ευρωπαίκού «μετώπου» και ως τέτοιο επελέγη ο στρατηγικής σημασίας λιμήν της Αλεξανδρουπόλεως. Εκεί έφτασαν συσκευασμένα τα 10 ελικόπτερα και όλα τα υπόλοιπα εφόδια υποστηρίξεώς τους, συναρμολογήθηκαν από το προσωπικό της μονάδος και εν συνεχεία πέταξαν προς τα πεδία των ασκήσεων της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας. Όταν η άσκηση περατώθηκε το προσωπικό και τα ελικόπτερα έφτασαν πετώντας πάλι στην Αλεξανδρούπολη, όπου αποσυναρμολογήθηκαν, συσκευάστηκαν και φορτώθηκαν πάλι στα ειδικά πλοία του Αμερικανικού Ναυτικού για την επιστροφή στην πατρίδα τους.

Μόλις η όλη επιχείρηση ολοκληρώθηκε, η εν Αθήναις Αμερικανική πρεσβεία ανέβασε αυτήν την ευχαριστήριο δήλωση στο λογαριασμό της στο facebook.