Αποκαλύψεις, αλλά και νεότερα στοιχεία έδωσε η ΕΛΑΣ στη δημοσιότητα σχετικά με το πώς έφτασε στην εξιχνίαση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η εν ψυχρώ εκτέλεση του δικηγόρου ήταν «παραγγελία», όπως αποκαλύφθηκε, από τρεις βαρυποινίτες που βρίσκονται στον Κορυδαλλό.

Αυτούς έδειξε ως ηθικούς αυτουργούς ο 32χρονος Αλβανός που συνελήφθη από τους αστυνομικούς ως ύποπτος για τη δολοφονία του δικηγόρου, ο οποίος ωστόσο αργότερα ομολόγησε ότι ο ίδιος είναι και ο εκτελεστής που πυροβόλησε θανάσιμα τον Ζαφειρόπουλο.

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής η αστυνομία, οι τρείς κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού και ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας έταξαν στον 32χρονο Αλβανό εκτελεστή και σε άλλο ένα άτομο που αναζητείται από 3.000 ευρώ.

 

Στο γραφείο του Ζαφειρόπουλου

Οι δύο δράστες, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ κατά την επίσημη ενημέρωση, πήγαν στο δικηγορικό γραφείο του Ζαφειρόπουλου με το πρόσχημα να συνεργαστούν για μια προσωπική τους υπόθεση. Κατά την πρόοδο της συζήτησης εμφάνισαν πιστόλια, ακινητοποίησαν τον δικηγόρο και τον συνεργάτη του.

Στη συνέχεια τους αφαίρεσαν τα χρήματα και τους απομόνωσαν σε διαφορετικά γραφεία. Ο ένας πυροβόλησε τον δικηγόρο και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

 

Η ομολογία του δράστη

Ως δράστης της δολοφονίας έχει συλληφθεί ο 32χρονος Αλβανός, ο οποίος είχε αποδράσει από τις Φυλακές Κασσάνδρας, κάνοντας κατάχρηση της άδειας που είχε λάβει από το σωφρονιστικό κατάστημα. Ειδικότερα, ο 32χρονος, που είχε λάβει άδεια από τις φυλακές Κασσάνδρας τον Σεπτέμβριο, είχε «επιστρατευτεί» από την αλβανική μαφία να πάει να απειλήσει και να εκβιάσει τον Ζαφειρόπουλο.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο που βρισκόταν στα χαμηλά κλιμάκια της παρανομίας, έχοντας στο ενεργητικό του κλοπές, ναρκωτικά και διαρρήξεις, ενώ το πιστόλι που είχε μαζί του το είχε χρησιμοποιήσει ξανά σε καβγά Αλβανών για μία γυναίκα και για τον λόγο αυτό έγινε επιχείρηση στην οδό Σοφοκλέους, στην Καλλιθέα.

Ο Αλβανός πήγε σε τσιγγάνικο καταυλισμό βόρεια της Πάτρας για να κρυφτεί και να βρει τρόπο να διαφύγει στην Αλβανία. Οι αστυνομικοί, ωστόσο, κατάφεραν να φτάσουν τα ίχνη του από τα τηλέφωνα και τις συνομιλίες. Ο 32χρονος ομολόγησε την πράξη του και φέρεται να είπε ότι ήθελε να εκφοβίσει τον Ζαφειρόπουλο και όχι να τον σκοτώσει και ότι έγινε λάθος.