Την απόφαση του δικαστηρίου για το εάν θα του αναγνωριστεί ελαφρυντικό, έστω και ένα, το οποίο θα «κλείσει» τον δρόμο προς τη φυλακή, αναμένει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος. Ήδη ολοκληρώθηκε μέρος της διαδικασίας των αιτήσεων αναστολής των 15 συγκατηγορούμενων του Άκη Τσοχατζόπουλου, με την εισαγγελέα της έδρας να προτείνει να γίνει δεκτό το αίτημα για την πρώην σύζυγο του πρώην υπουργού Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, με την υποχρέωση να εμφανίζεται το πρώτο 5νθήμερο κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Αντίθετα, η εισαγγελέας πρότεινε να μη γίνουν δεκτά αιτήματα αναστολής των ποινών του Παναγιώτη Σταμάτη αλλά και των κ.κ. Ζήγρα, Τσεκούρα, Καρατζά, Κωνσταντάτου, Μελά και Αντωνιάδη. Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας πρότεινε να απορριφθούν τα αιτήματά τους για αναστολή και μετατροπή της ποινής σε χρήματα, με το σκεπτικό ότι η εκτέλεση της ποινής είναι αναγκαία προκειμένου να τους αποτρέψει από την εκτέλεση νέων αξιόποινων πράξεων.  

Η διαδικασία διακόπηκε και αναμένεται κατά την έναρξή της και πάλι να γίνει γνωστή και η πρόταση της εισαγγελέως για την περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου.