Τους συνεργούς του 29χρονου βομβιστή και τις άλλες γιάφκες στις οποίες συγκέντρωναν τον οπλισμό τους αναζητούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής.
Οι εκτιμήσεις των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ότι ο Κωνσταντίνος Γ. ήταν και στρατολογητής μελών της νέας γενιάς τρομοκρατών και γι' αυτόν το λόγο εξερευνούν λεπτομερώς τη γιάφκα της οδού Αλκαμένους, ψάχνοντας στοιχεία που θα τους φέρουν κοντά στη σύλληψή τους.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι πεπεισμένοι πως ο νεαρός άνδρας, ο οποίος φέρεται να είχε σχέση με το σύνολο των ένοπλων οργανώσεων τις νεοτρομοκρατίας, προετοίμαζε διπλό χτύπημα. Και μάλιστα τις αμέσως επόμενες ημέρες, και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η σύλληψή του και η διακοπή της διακριτικής παρακολούθησης του. Στη γιάφκα βρέθηκαν διευθύνσεις με υποψήφιους μελλοντικούς στόχους αποστολής τρομοφακέλων.

Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν αμερικανικού ενδιαφέροντος, και ενδεχομένως ο 29χρονος θα προέβαινε σε μαζική αποστολή τους, με επιδίωξη να «χαλάσει» το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και τα επισκεπτήρια που έκανε στις φυλακές, τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε, ο φορητός υπολογιστής, όπως και οι συναντήσεις σε συγκεκριμένα σημεία κοντά στα Εξάρχεια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ψάχνουν στον φορητό υπολογιστή αλλά και στα τρία κινητά τηλέφωνα που κατείχε ο νεαρός για να δουν με ποια άτομα και από ποιες περιοχές επικοινωνούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος κινούνταν στο φιλικό περιβάλλον ενός ηγετικού μέλους των «Πυρήνων» και είχε στενές σχέσεις με την Πόλα Ρούπα, καθώς πολλά από τα ευρήματα στη γιάφκα του σχετίζονται με ευρήματα που είχαν εντοπιστεί στο κρησφύγετο της Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των «Νέων», πρόκειται για συνδετικό κρίκο, μπαλαντέρ ανάμεσα στις ενεργές τρομοκρατικές οργανώσεις, «μάγειρα» των εκρηκτικών μειγμάτων στα τρομοπακέτα-σκιές ή ακόμα και στις ισχυρές βομβιστικές επιθέσεις του τελευταίου χρόνου. Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν το προφίλ του συλληφθέντος.
Πλέον, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προσπαθούν να συνδέσουν τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν βρεθεί με τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει. Άλλωστε, οι αναλύσεις των ευρημάτων θα δώσουν τις τελικές απαντήσεις, ρίχνοντας φως στα σκοτεινά σημεία της έρευνας και συμπληρώνοντας το παζλ της τρομοκρατίας.

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα, κορυφαίοι ενεργοί πυλώνες τρομοκρατίας, όπως η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και ο «Επαναστατικός Αγώνας» έχουν ξεπεράσει το δόγμα των συγκοινωνούντων δοχείων, έχουν παραμερίσει επιμέρους διαφορές και πιθανότατα έχουν προχωρήσει σε σύμπραξη ή συνεργασία και στον επιχειρησιακό τομέα.