Μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς» από το 2016 ήταν σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 29χρονος που συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου σε έφοδο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε σπίτι-γιάφκα στην οδό Αλκαμένους.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είναι πεπεισμένοι πως ο νεαρός άνδρας, ο οποίος φέρεται να είχε σχέση με το σύνολο των ένοπλων οργανώσεων τις νεοτρομοκρατίας, προετοίμαζε διπλό χτύπημα. Και μάλιστα τις αμέσως επόμενες ημέρες, και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η σύλληψή του και η διακοπή της διακριτικής παρακολούθησης του.

Το γεγονός πως κατά τη σύλληψή του είχε στην κατοχή του έναν πλήρους συνδεσμολογίας ωρολογιακό μηχανισμό μέσα σε ένα τάπερ χωρίς εκρηκτική ύλη,
και επιπλέον το γεγονός πως σε άλλο τάπερ είχε τοποθετήσει την ποσότητα τις ζελατοδυναμίτιδας που θα χρησιμοποιούσε μαζί με τα υλικά κατασκευής τρομοδεμάτων, κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως θα χτυπούσε σε κάποιο σημείο της Αθήνας με ωρολογιακή βόμβα.

Στη γιάφκα βρέθηκαν διευθύνσεις με υποψήφιους μελλοντικούς στόχους αποστολής τρομοφακέλων.

Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν αμερικανικού ενδιαφέροντος, και ενδεχομένως ο 29χρονος θα προέβαινε σε μαζική αποστολή τους, με επιδίωξη να «χαλάσει» το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική.