Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μετά και τη σύλληψη 29χρονου, χθες το πρωί, που φέρεται να σχετίζεται με την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων - βομβών.

Σημειώνεται οτι το πρωί της Κυριακής, με τη συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ο 29χρονος οδηγήθηκε στο Εφετείο, ενώ έξω από το κτίριο βρέθηκαν περίπου 15 αλληλέγγυοι για την υποστήριξή του. 

Ο 29χρονος φαίνεται πως είχε κεντρικό ρόλο στο σύνολο του λεγόμενου «αντάρτικου πόλης» ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από τα τρομοπακέτα σε Παπαδήμο, Σόιμπλε και ΔΝΤ.

Ο νεαρός άνδρας συνελήφθη την ώρα που επιχειρούσε να «μετακομίσει» ένα ολόκληρο… οπλοστάσιο, το οποίο είχε κρύψει σε σάκους και τάπερ.

Από τις πρώτες αναλύσεις που έχουν γίνει στα υλικά και τα εκρηκτικά που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη σύλληψη, βγαίνει ένα συμπέρασμα: ο 29χρονος είχε «διπλό» ρόλο. Φέρεται να είχε σχέσεις τόσο με τους Πυρήνες όσο και με τον Επαναστατικό Αγώνα!

Οι Αρχές συνεχίζουν τις εξονυχιστικές έρευνες τόσο στη γιάφκα της Αχαρνών, από την οποία ο 29χρονος μετέφερε τον βαρύ οπλισμό, όσο και στο Ελληνικό. Πέραν των στοιχείων που αναζητούν οι Αρχές για τη σχέση του συλληφθέντα με τα τρομοδέματα που εστάλησαν σε στόχους του εξωτερικού, αλλά και στον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο –στην αποστολή των οποίων προέκυψε από το DNA του ότι ενεπλάκη – αυτό που ερευνούν τώρα οι αρχές είναι στοιχεία που θα αποκαλύψουν ποιοι ήταν ενδεχόμενοι επόμενοι στόχοι του, αλλά και για λογαριασμό ποιας οργάνωσης είχε νοικιάσει – με πλαστή ταυτότητα- τη γιάφκα ο νεαρός. Αυτό που ερευνάται, επίσης είναι πιθανή σχέση του με τους Πυρήνες της Συνομωσίας της Φωτιάς και ειδικότερα της Πόλας Ρούπα.

 Οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους ένα σημαντικό εύρημα από το σπίτι που συνελήφθη ο 29χρονος. Στην κατοχή του ο άνδρας είχε οκτώ πλαστές ταυτότητες.

Ορισμένα από τα ονόματα σε αυτές τις ταυτότητες, λοιπόν, είχαν βρεθεί σε ιδιόχειρες σημειώσεις της Πόλας Ρούπα. Σημειώσεις που είχαν βρεθεί στο σπίτι στην Ηλιούπολη, όπου η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη πριν συλληφθεί.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι φαίνεται να είχε σχέση και με την Πόλα Ρούπα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδχόμενο να συμμετείχε και στην διοργάνωση της απόπειρας απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη με ελικόπτερο από την Πόλα Ρούπα.

Ο κατηγορούμενος για τρομοκρατία αρνείται την κατηγορία της ένταξης και επιφυλάσσεται να απαντήσει για τον οπλισμό που κατείχε στο Δικαστήριο.
Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης café bar στο Ελληνικό, στο οποίο σύχναζε ο συλληφθείς - αλλά και άλλα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και το οποίο είχε μπει στο στόχαστρο των ερευνώ των αρχών - προσήχθη, μετά από έρευνες της Αντιτρομοκρατικής και δεν αποκλείεται η προσαγωγή να μετατραπεί σε σύλληψη.