Στη σύλληψη ενός 29χρονου προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Yπηρεσία, στην Αθήνα, για την αποστολή των τρομοπακέτων με αποδέκτες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσά τους και ο Λουκάς Παπαδήμος.

Μάλιστα, από την έκρηξη που είχε προκληθεί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, είχε τραυματιστεί ο Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό για περίπου τρεις μήνες.

Πρόκειται για άτομο το οποίο είχε συλληφθεί στο παρελθόν για επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ είχε εκδηλώσει την αλληλεγγύη του σε μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο δράστης που οπλοφορούσε, συνελήφθη σε διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής, τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ στο συγκεκριμένο σημείο βρήκαν έτοιμους τρομοφακέλους και υλικά κατασκευής τους.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι φαίνεται να έχει ταυτοποιηθεί DNA από το γενετικό υλικό που είχε εντοπιστεί στον ακέραιο τρομο-φάκελο που βρήκαν οι γερμανικές αρχές, με αποδέκτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Για τη σύλληψη του 29χρονου υπήρξε εισαγγελικό ένταλμα. 

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε εξέλιξη ερευνες της Αντιτρομοκρατικής σε τρία σπίτια στην Αττική, τα οποία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν σχέση με τον 29χρονο

Ένα από τρία σπίτια είναι αυτό στην συμβολή των οδών Περγάμου και Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής, από το οποίο βγήκε ο 29χρονος και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που του είχαν στήσει ενέδρα. Τα άλλα δύο σπίτια είναι το πατρικό του και ένα ακόμα διαμέρισμα σε άλλη περιοχή.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν γιάφκα με οπλισμό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν εντοπίσει κάτι τέτοιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν αξιοποιήσιμα ευρήματα, τα οποία θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση, ενώ αναμένονται νέες ανακοινώσεις από την πορεία των ερευνών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 29χρονος την ώρα της σύλληψης του είχε πάνω του δύο όπλα και εκτιμάται ότι πιθανόν τα μετέφερε σε άλλο κρησφύγετο, ενώ το συγκεκριμένο διαμέρισμα στην πλατεία Αττικής, το είχε νοικιάσει με πλαστή ταυτότητα.

Ο 29χρονος είχε τεθεί σε παρακολούθηση τον τελευταίο καιρό, ενώ η σύλληψη του έγινε σε εκτέλεση εντάλματος του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, με βάση τα στοιχεία της Αντιτρομοκρατικής.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την αποστολή των δεμάτων που είχαν σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι, έχει αναλάβει η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, όχι όμως και για τα άλλα οκτώ που είχαν εντοπιστεί τότε στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, ούτε και γι' αυτό που εξερράγη στα χέρια του κ. Παπαδήμου τον Μάιο.

Δείτε βίντεο και εικόνες από το διαμέρισμα στο οποίο συνελήφθη ο 29χρονος