Ξεκινούν και πάλι από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 και μέχρι την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018 τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (μικρός δακτύλιος), τα οποία επεκτείνονται μέχρι και τον μεγάλο δακτύλιο.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, για όσους εξαιρούνται των περιορισμών στον μικρό δακτύλιο ισχύουν οι ίδιες άδειες κυκλοφορίας που είχαν εκδοθεί για τις περιόδους 2015-2016 και 2016-2017.

Τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα μέτρα δεν ισχύουν.

Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΟΚ με διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ.

Το κέντρο της Αθήνας περικλείεται από τον δακτύλιο που σχηματίζουν οι λεωφόροι και οδοί: «Λ. Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Λ. Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπύρου Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Ανδρ. Φραντζή - Λ. Ανδρ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Λ. Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλατεία Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη -28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Λ. Αλεξάνδρας», ισχύει η εκ περιτροπής κυκλοφορία βάσει του τελικού ψηφίου της πινακίδας του οχήματος, κατά τις μονές ή ζυγές ημέρες κάθε μήνα.

Οι ώρες ισχύος του δακτυλίου ορίζονται για τις ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη κατά τις ώρες 07:00 έως 20:00 και για την Παρασκευή από 07:00 έως 15:00, ενώ στις οριακές λεωφόρους και οδούς του δακτυλίου δεν ισχύουν μέτρα και περιορισμοί. Επίσης, δεν εφαρμόζεται ο δακτύλιος κατά τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που πραγματοποιείται απεργία των εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.