Δήλωση για τον Σταύρο Βρέντζο με αφορμή τον θάνατό του πρώην βουλευτή έκανε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός δικηγόρος με δήλωσή του στο Candia News μιλάει για τον Σταύρο Βρέντζο, τονίζοντας ότι έπεσε θύμα σκευωριών όταν το 2004 είχε κατηγορηθεί ως βασανιστής της χούντας. Την υπεράσπισή του την είχε αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας.

Η δήλωση Κούγια:

Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου, αλλά και την οδύνη των παλαιών συνεργατών του γραφείου μου, με τους οποίους αναλάβαμε να αντιμετωπίσουμε μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές σκευωρίες που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα μετά την μεταπολίτευση.
Αναλάβαμε να υπερασπιστούμε την τιμή και την υπόληψη ενός γνήσιου αντιστασιακού, επιστήμονα, Σαμαρείτη γιατρού, βουλευτή τότε του ΠΑΣΟΚ από τα Aνώγια της Κρήτης, Σταύρου Βρέντζου, ο οποίος είχε πέσει θύμα του μεγαλύτερου εργολάβου σκευωριών που έχει ζήσει η δημοσιογραφία τα τελευταία 70 χρόνια, του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Αναλάβαμε να αποδείξουμε στη Δικαιοσύνη ότι αυτό, το οποίο μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές του 2004 κατασκεύασε ο εκατομμυριούχος με τις βίλες στην Εκάλη, δήθεν προστάτης των φτωχών, δικαίων και αδυνάτων Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, με συμπαρουσιαστές τους Καμμένο, Παπαχριστόπουλο και άλλους σε μια απαγορευμένη από τη Δικαιοσύνη και δικαστική απόφαση εκπομπή, ήταν συκοφαντία και ψέμα.

Τότε, τρεις μέρες πριν από τις εκλογές του 2004, οι οποίες, όπως είναι γνωστό, εξελίχτηκαν σε πολιτικό θρίλερ, έπρεπε με κάθε τρόπο να μπει στην Βουλή ο Συνασπισμός της αριστεράς, ώστε να μην έχει αυτοδυναμία το ΠΑΣΟΚ και γι αυτό ο Τριανταφυλλόπουλος, μαζί μ’ έναν ανεκδιήγητο ψυχίατρο Γρίβα, τους Παπαχριστόπουλο και Καμμένο, σ’ όλες τις εκπομπές προσπάθησε ν’ αποδείξει, χρησιμοποιώντας έναν κωμικό θίασο, δήθεν βασανισμένων, ότι ο φυλακισμένος για την αντίστασή του στη χούντα και άγρια βασανισμένος από τους χουντικούς ήρωας της αντίστασης Σταύρος Βρέντζος, δεν ήταν αντιστασιακός αλλά βασανιστής.

Όλη η Ελλάδα θυμάται ότι αυτό έγινε τρεις μέρες πριν από τις εκλογές και δυστυχώς ο Γιώργος Παπανδρέου, τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρασύρθηκε και διέγραψε τον Σταύρο Βρέντζο από το ΠΑΣΟΚ και από τον κατάλογο των υποψηφίων βουλευτών του 2004. Ο Σταύρος Βρέντζος διασύρθηκε και δεν συνήλθε ποτέ, παρά το ότι η ελληνική Δικαιοσύνη μετά από 8 χρόνια δικαστικούς αγώνες και σε ποινικό και σε αστικό επίπεδο τον δικαίωσε και καταδίκασε τον Τριανταφυλλόπουλο και το Alter να του πληρώσουν το ποσό των 800.000€ ως αποζημίωση, την οποία ο έντιμος αυτός άνθρωπος δεν διεκδίκησε και δεν εισέπραξε ποτέ.

Ο Σταύρος Βρέντζος από τότε αρρώστησε, όπως αρρωσταίνουν, όταν έχουν αίσθηση της ντροπής, χιλιάδες συνάνθρωποί μας, και εχτές πέθανε.

Πέθανε αδικημένος, στιγματισμένος, γιατί, εκτός του Ηρακλείου Κρήτης, των Ανωγείων και του στενού του περιβάλλοντος, κανείς δεν έμαθε ποτέ για την δικαίωσή του και για το γεγονός ότι τον κατέστρεψε και τον αρρώστησε ένας παλιάνθρωπος, αδίστακτος, δήθεν δημοσιογράφος.

Κάνω αυτή τη δήλωση σαν ελάχιστη εκδήλωση συμπαραστάσεως στην οικογένειά του και σαν ένα πολιτικό μνημόσυνο, αφού ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, ούτε το ΠΑΣΟΚ τον αποκατέστησαν ποτέ. Ας είναι αιωνία η μνήμη του.