Την προσωρινή κράτηση του 32χρονου Σύρου, φερόμενου ως μαχητή του Ισλαμικού Κράτους, αποφάσισε η ανακρίτρια, μετά την πολύωρη απολογία του, η οποία διήρκεσε περί τις τρεισήμισι ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα πριν από ένα χρόνο, ωστόσο, αρνέιται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι δεν πολέμησε ποτέ στις τάξεις του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, αλλά μόνο στο Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μέχρι να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία για τη δράση του, ενώ έχει δικαίωμα να προσφύγει κατά της απόφασης εντός πέντε ημερών.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, ο Σύρος ο οποίος συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη, αρνήθηκε κάθε κατηγορία που του αποδίδεται και κατά τη διάρκεια της απολογίας του υποστήριξε ότι ήταν μαχητής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) και ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τον ISIS.

Η συνήγορός του υποστήριξε, επίσης, ότι «δεν βρέθηκε υλικό με κομμένα κεφάλια, ούτε τίποτα τέτοιο», ενώ ανέφερε ότι «η ελληνική δικαιοσύνη δεν μπορεί να αντιμετωπίζει ως τρομοκράτη όποιονδήποτε πρόσφυγα που προέρχεται από εμπόλεμη ζώνη και μάχεται και για την ελευθερία και τη δημοκρατία στην πατρίδα του».

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο πρώην αστυνομικός από τη Συρία δήλωσε ενώπιον της ανακρίτριας, ότι εάν αποφασίσει την προφυλάκισή του, τότε θα είναι σαν να επικυρώνει τις πράξεις του Άσαντ που ρίχνει χημικά σε αθώους πολίτες.