Μετά το Ελληνικό και την Eldorado η επένδυση στον Αστέρα φαίνεται ότι ακολουθεί την ίδια μοίρα και βρίσκεται, σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» και αυτή στον «αέρα». Όπως γράφει στο ρεπορτάζ του ο Γιώργος Μανουσακάκης, το ίδιο το δημόσιο, που την πούλησε στους επενδυτές έναντι 444.000.000 ευρώ, σήμερα θεωρεί ότι η έκταση είναι «δημόσιο δάσος».

Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι «ένα νέο ηχηρό «χαστούκι» φαίνεται πως έρχεται για την κυβέρνηση, τη στιγμή μάλιστα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να πείσει Αμερικανούς επιχειρηματίες ότι η Ελλάδα είναι καλή χώρα για επενδύσεις, με φιλική προς σε αυτές περιβάλλον.

Τα νέα δεδομένα στην υπόθεση του Αστέρα Βουλιαγμένης προκλήθηκαν μετά την απόφαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η οποία ανέσυρε από το αρχείο τη δικογραφία του Αστέρα Βουλιαγμένης λόγω της μήνυσης που έχει υποβάλει η οικολογική οργάνωση «Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης».

Η δικογραφία πλέον βρίσκεται υπό εξέταση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, στον οποίο κοινοποιήθηκε από τον Άρειο Πάγο. Η οικολογική οργάνωση που ασχολείται με τον Αστέρα Βουλιαγμένης αποκαλύπτει με έγγραφα ότι η επίμαχη έκταση αποτελεί δημόσιο δάσος και μάλιστα εκτός σχεδίου πόλεως.

Αυτό αποδεικνύεται, σύμφωνα με την «Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης», αφενός με τη δήλωση ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Δασών Πειραιά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για δημόσιο δάσος 436 στρεμμάτων, το οποίο ανήκει κατά πλήρη κυριότητα στο ελληνικό κράτος, και αφετέρου με την καθ' όλα τεκμηριωμένη αίτηση ακυρώσεως και το σχετικό υπόμνημα των κατοίκων του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στο ΣτΕ.