«Παραλάβαμε σήμερα την παραλία, όχι τη θάλασσα» είπε στο Κεντρικό Μαγκαζίνο του Παραπολιτικά 90,1 ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, με αφορμή την παράδοση στους πολίτες την ακτή του Παλαιού Φαλήρου, προσθέτοντας πως «η παραλία κοσκινίστηκε, καθαρίστηκε και δεν έχει καθόλου πετρέλαιο, δηλαδή είναι καθαρή, μπορεί να περπατάς ξυπόλητος και να μην γεμίζεις πίσσα». 

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι στο πρωτόκολλο παράδοσης έβαλε έναν όρο, τον οποίο τον συμφώνησε και το υπουργείο, ότι σε περίπτωση κατά την οποία ξαναρυπανθεί η περιοχή είτε από την ίδια αιτία ή κάτι άλλο συμβεί, θα αναλάβουνε αυθωρεί και παραχρήμα να το αποκαταστήσουνε. 

«Μπορεί μεσοπέλαγα μεταξύ Φαλήρου και Αίγινας να έχει κατακάτσει κάτω μαζούτ αν υπάρξει ένας δυνατός νοτιάς μπορεί αυτό να σηκωθεί και να έρθει πάλι στην παραλία. Μέχρι στιγμής έχουμε μόνο βοριάδες, εγώ έχω μια τρομερή ανησυχία με τους νοτιάδες», ανέφερε στη συνέχεια και πρόσθεσει:

«Αυτό φοβάμαι πάντως ξέρω ότι φέρανε και δύτες και υποτίθεται ότι έχουνε μαζέψει τα μεγάλα κομμάτια που έχουν εντοπίσει αλλά αυτό είναι θεωρητικό».

Αναφορικά με τα αποτελέσματα για την ποιότητα των υδάτων της περιοχής από το ΕΛΚΕΘΕ, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου είπε ότι «έχουμε πάρει δύο αποτελέσματα ένα στις 29 του μηνός και ένα στις 3 του μηνός. Στις 29 δεν ήταν καλά, στις 3 είναι πάρα πολύ βελτιωμένα».

«Ζητήσαμε και πήρανε δείγματα χθες και προχθές να τα επεξεργαστούνε, οι ενδείξεις είναι ότι στο ΕΔΕΜ είναι πολύ καλύτερα από ότι είναι στο Φλοίσβο ότι είναι περίπου στα όρια αλλά κάθε μέρα που περνάει εφόσον είναι ο καιρός είναι βοριάδες, η κατάσταση βελτιώνεται. Όλα είναι θέλημα καιρού!» σημείωσε.