«Με υψηλή στόχευση μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας» τόνισε με νόημα ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, έχοντας απέναντί του τις δύο αριστούχες μαθήτριες των ισάριθμων λυκείων του Περάματος, οι οποίες είναι και οι σημαιοφόροι των σχολείων τους, μιλώντας κατά την τελετή ονοματοδοσίας και εντάξεως στο Πολεμικό Ναυτικό του νεότευκτου Βοηθητικού Πλοίου Βάσεως (ΒΒ) «ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ», που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου «ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ», στο Πέραμα.

Ανάδοχοι του πλοίου ήταν οι μαθήτριες σημαιοφόροι των δύο Γενικών Λυκείων Περάματος, Μαρία Χρίστη του 1ου Γενικού Λυκείου και Θεοδώρα Κρεμμύδα του 2ου Γενικού Λυκείου, Δήμου Περάματος, οι οποίες παραβρέθηκαν στην τελετή μαζί με τους γονείς και τις οικογένειες των αναδόχων, καθώς και τους διευθυντές των σχολείων τους. Όπως σημείωσαν δε στο πλαίσιο της τελετής ενδιαφέρονται για κάποια σχολή του Πολυτεχνείου ή στη…Σχολή Ναυτικών Δοκίμων!

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος ΠΝ, ο διοικητής της ΣΕΘΑ Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος ΠΝ, μέλη της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως με επικεφαλής τον δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη και όλα τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, το οποίος αμέσως μετά θα συνεδρίαζε στο ΓΕΝ!

Το νέο ΒΒ, ελληνικής σχεδιάσεως και κατασκευής, το τρίτο επί συνόλου τεσσάρων ομοίου τύπου πλοίων, έχει χωρητικότητα μεταφοράς 150 ατόμων, διαθέτει δύο κυρίες μηχανές και σύγχρονο ναυτιλιακό εξοπλισμό. Βασική αποστολή του πλοίου είναι η μεταφορά του προσωπικού του ΠΝ στα πλοία και υπηρεσίες του Ναυστάθμου Σαλαμίνος, από τον Πειραιά και το Πέραμα, αναβαθμίζοντας έτσι τον τρόπο μεταβάσεώς του στην εργασία, με ασφάλεια και ταχύτητα και βελτιώνοντας έτσι σημαντικώς, όπως δήλωσε και ο αρχηγός, «την ποιότητα ζωής του προσωπικού μας».