Συμβόλαιο θανάτου εκτιμούν οι Αρχές ότι ήταν η εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Η αστυνομία αναζητά τους δράστες στον κύκλο των αλλοδαπών πελατών και σε υποθέσεις των οποίων χειριζόταν το τελευταίο διάστημα ο ποινικολόγος.

 

Ο στενός συνεργάτης του που άνοιξε την πόρτα στους δύο άνδρες, το προκαθορισμένο ραντεβού για να συζητήσουν μια σοβαρή υπόθεση, τα τηλέφωνα του 52χρονου ποινικολόγου και η ατζέντα με τις συναντήσεις αποτελούν τα κομμάτια ενός παζλ που καλούνται να συνθέσουν οι αναλυτές προκειμένου να εξιχνιάσουν τη μαφιόζικη εκτέλεση στο νεοκλασικό της Ασκληπιού στη Νεάπολη Εξαρχείων.

                   Διαβάστε επίσης: Τζαβάρας: Η ποιότητα της πολιτικής ζωής όπλισε το χέρι των άνανδρων


Το ραντεβού του θανάτου κλείστηκε με σκοπό να συζητηθεί μια υπόθεση με αλλοδαπούς που φέρεται να χειριζόταν το δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, όμως ούτε ο συνεργάτης του ούτε ο ίδιος φέρεται να γνώριζαν τους δύο άνδρες που πέρασαν το κατώφλι του δικηγορικού γραφείου.

                    Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει το έγκλημα

                     Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Είχε ραντεβού με τους εκτελεστές ο δικηγόρος;

                               Διαβάστε επίσης:  Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Διακεκριμένος νομικός και πατέρας δύο παιδιών

Οι δράστες  περίμεναν για λίγη ώρα στην υποδοχή κι αμέσως μετά οδηγήθηκαν στην αίθουσα συσκέψεων. Η συνάντηση ξεκίνησε και σε αυτήν βρίσκονταν τέσσερα άτομα. Ένας συνεργάτης του γνωστού ποινικολόγου, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και οι δύο άνδρες που επρόκειτο να τον δολοφονήσουν!

                                  Διαβάστε επίσης: Η ΝΔ ακύρωσε προγραμματισμένη εκδήλωση

Σε κάποιο σημείο της συνάντησης, οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν πως θέλουν να μιλήσουν μόνο στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Όπερ και εγένετο, με τον συνεργάτη του να αποχωρεί από το δωμάτιο.

Με αυτό το πρόσχημα, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι δύο δράστες τον πυροβολούσαν και τον άφηναν νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος!


Οι εκτελεστές βγαίνουν ατάραχοι από το νεοκλασικό της Ασκληπιού και εξαφανίζονται προς άγνωστη κατεύθυνση. Ο συνεργάτης του δικηγόρου μπαίνει έντρομος στο γραφείο και βλέπει τον Μιχαλη Ζαφειρόπουλο να κείτεται σε μια λίμνη αίματος, νεκρός.


Μέχρι αργά το βράδυ οι αστυνομικοί έψαχναν μάταια για κάμερες ασφαλείας στο γραφείο του δικηγόρου, ενώ η κάμερα γειτονικού υποκαταστήματος τράπεζας είχε αφαιρεθεί.

Εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο των Παραπολιτικών Μιχάλη Ζαφειρόπουλο