Συγκλονίζουν το πανελλήνιο οι αποκαλύψεις και οι άγνωστες πτυχές του θρίλερ με την αποτρόπαια δολοφονία του γνωστού καρδιολόγου της Κρήτης Χριστόδουλου Καλαντζάνη από το «σατανικό ζευγάρι». Οι απολογίες των δύο «δολοφονικών εραστών» οδηγούν τις αστυνομικές Αρχές στο συμπέρασμα ότι και στο παρελθόν είχαν προσπαθήσει να «βγάλουν από τη μέση» τον άτυχο καρδιολόγο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν ο καρδιολόγος αντιλήφθηκε το ενδεχόμενο να έχει παράλληλη σχέση η Βουλγάρα σύζυγός του και θέλησε να κάνει τεστ DNA για να διαπιστώσει την πατρότητα του μικρού του γιου, τότε ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή του.

Οι εραστές, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του, άρχισαν να καταστρώνουν τα σχέδιά τους, καθώς οι αστυνομικές Αρχές εκτιμούν ότι έγινε πιο αισθητός ο φόβος να χάσουν την περιουσία του γιατρού που σκόπευαν να καρπωθούν. Να σημειωθεί ότι σήμερα ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί το «σατανικό ζευγάρι» των Βούλγαρων προκειμένου να απολογηθεί. Το απόγευμα της Κυριακής η 38χρονη σύζυγος του άτυχου καρδιολόγου και ο 37χρονος εραστής της και εκτελεστής του γιατρού είχαν περάσει από εισαγγελέα στα δικαστήρια Νεάπολης χωρίς δικηγόρο και πήραν προθεσμία μέχρι σήμερα για να ετοιμάσουν την απολογία τους.

Οι δικαστικές Αρχές θα διορίσουν αυτεπάγγελτα -όπως ορίζει ο νόμος- συνήγορο που θα αναλάβει την υπεράσπισή τους μετά την άρνηση των δικηγόρων να τους αναλάβουν. Ο αριθμός των συνηγόρων που θα διοριστούν εξαρτάται, φυσικά, από την υπερασπιστική γραμμή που θα κρατήσουν οι κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανόν ο 37χρονος φερόμενος ως φυσικός αυτουργός του εγκλήματος αλλά και η 38χρονη χήρα, που κατηγορείται για άμεση συνέργεια στη δολοφονία, να έχουν κοινή υπερασπιστική γραμμή.  

Θύμα στην υπόθεση που συγκλονίζει τη Σητεία και παρακολουθεί την εξέλιξή της όλη η χώρα είναι και το τετράχρονο αγοράκι που είχε ο καρδιολόγος με τη σύζυγό του. Το ανήλικο παιδί βρίσκεται μαζί με τη γιαγιά του, τη μητέρα της κατηγορούμενης, και, όπως είπε η ηλικιωμένη γυναίκα στο protothema.gr, το παιδί ζητά συνεχώς τη μητέρα του και τον πατέρα του, μη γνωρίζοντας ακόμη τι ακριβώς έχει συμβεί, αν και μέσα του πιστεύει ότι κάτι κακό έχει γίνει, αφού βλέπει συνεχώς διάφορα ξένα πρόσωπα και αστυνομικούς.