Ο Βούλγαρος εραστής της συζύγου του άτυχου καρδιολόγου προσήχθη από νωρίς στην αστυνομία ενώ στη συνέχεια για κατάθεση εκλήθη και η σύζυγος του καρδιολόγου -επίσης βουλγαρικής καταγωγής. 

Υπενθυμίζεται ότι καθοριστικής σημασίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης, που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία ήταν η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που είδε τον Βούλγαρο με την καραμπίνα και μία σακούλα να προσποιείται τον κυνηγό.

Ο αυτόπτης μάρτυρας είδε τον Βούλγαρο να τρέχει και να μπαίνει σε ένα άσπρου αυτοκίνητο, χωρίς το όπλο, γεγονός που κίνησε υποψίες στην αστυνομία.

Πράγματι, το όπλο εντοπίστηκε πεταμένο κοντά στο σημείο της δολοφονίας ενώ δίπλα του βρέθηκε και ένας κάλυκας.

Τελικά, σύμφωνα με το cretalive.gr, η αστυνομία εντόπισε τον 37χρονο άνδρα, ο οποίος προσήχθη και τελικά παραδέχθηκε ότι είναι ο δράστης του άγριου φονικού.

O συλληφθείς φέρεται να δήλωσε ότι είναι αστυνομικός στην Βουλγαρία , ενώ οι αρχές διαπίστωσαν πως γνώριζε την σύζυγο του άτυχου καρδιολόγου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα δαχτυλικά αποτυπώματα του ταυτοποιήθηκαν πάνω στο φονικό όπλο – μία καραμπίνα.

Το θύμα

Η κατάθεση-κλειδί

Σημείο – κλειδί για την εξέλιξη των ερευνών αποτέλεσε η κατάθεση του 73χρονου κυνηγού που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονικής επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 73χρονος είδε έναν άνδρα να πυροβολεί αρχικά εναντίον του αυτοκινήτου του καρδιολόγου και όταν ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βγήκε από το όχημά του καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια άκουσε κι άλλους πυροβολισμούς με τον άτυχο γιατρό να πέφτει νεκρός.

Στη συνέχεια ο ηλικιωμένος κυνηγός είδε έναν άγνωστο άνδρα να επιβαίνει σε ένα λευκό αυτοκίνητο και να φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ερωτικό το κίνητρο της δολοφονίας;

Πάντως η αστυνομία εξ’ αρχής προσανατολιζόταν στο ενδεχόμενο το κίνητρο της δολοφονίας να είναι ερωτικό. Οι αρχές μάλιστα εκτιμούσαν ότι πρόκειται για ενέδρα θανάτου και απέρριπταν το ενδεχόμενο της ληστείας. Αντίθετα, στρέφονταν στο σενάριο ότι οι δράστες ήξεραν ότι ο 62χρονος πήγαινε κάθε Σαββατοκύριακο στο Μακρύ Γυαλό για να εξετάσει ασθενείς του και άρα γνώριζαν ότι θα περνούσε από το συγκεκριμένο σημείο. Για αυτό το λόγο ερευνούσαν τον στενό κύκλο του θύματος, ενώ για κατάθεση είχε κληθεί και η 35χρονη Βουλγάρα, δεύτερη σύζυγος του γιατρού, με την οποία είχε ένα παιδί τριών ετών.

Το χρονικό της δολοφονίας

Όλα συνέβησαν σήμερα στις 9 το πρωί όταν ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης – όπως κάθε Σάββατο – ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γυαλό με σκοπό να μεταβεί στο ιατρείο που διατηρεί στην περιοχή ώστε να εξετάσει τους ασθενείς του.

Όταν ο γνωστός καρδιολόγος έφτασε στη θέση Πιλαλήματα του Κουτσουρά άγνωστος δράστης τον περίμενε και άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του αυτοκινήτου.

Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βγήκε από το ΙΧ φωνάζοντας βοήθεια με τον δράστη να τον πυροβολεί τέσσερις – τουλάχιστον – φορές.

Η μία σφαίρα βρήκε τον γιατρό στο κεφάλι ενώ οι υπόλοιπες τρεις στην πλάτη.

Το άψυχο σώμα του γνωστού καρδιολόγου βρήκαν εργαζόμενοι της καθαριότητας του δήμου Σητείας τους οποίους οδήγησε στο σημείο ο 73χρονος κυνηγός – αυτόπτης μάρτυρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 62χρονος έχασε τη ζωή του ανήμερα των γενεθλίων του. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν γνωστός κι αγαπητός στην τοπική κοινωνία που έχει υποστεί σοκ από την περίεργη αυτή υπόθεση.