Ραγδαίες εξελίξεις ακολουθούν την δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη στην περιοχή του Κουτσουρά Ιεράπετρας, καθώς έχει βρεθεί η κυνηγετική καραμπίνα με τον οποία τον «γάζωσε» ο δολοφόνος και ανακρίνεται ένας αλλοδαπός ως βασικός ύποπτος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην περιοχή Πιλαλήματα της Σητείας, βρέθηκε μέσα σε μία λίμνη αίματος γνωστός γιατρός της περιοχής.

Συνολικά έπεσαν τουλάχιστον τέσσερις πυροβολισμοί, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας neakriti.gr, οι οποίοι έπληξαν τον άτυχο άνδρα, το παρμπρίζ και την πόρτα του οχήματος.

Σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και το αυτοκίνητό του. Πιθανότατα, και όπως προκύπτει από τις πρώτες ενδείξεις, οι άγνωστοι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον γιατρό, τον οποίο «γάζωσαν» με τις σφαίρες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένα άτομο βουλγαρικής καταγωγής το οποίο ανακρίνεται για τη στυγερή δολοφονία του 62χρονου καρδιολόγου. Το άτομο αυτό φέρεται να γνωρίζει καλά τη σύζυγο του καρδιολόγου και για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πολύ γρήγορα θα φτάσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Ως τώρα, δεν έχει ομολογήσει το έγκλημα, όπως αναφέρει το protothema.gr, ωστόσο τα αποτυπώματά του έχουν βρεθεί πάνω στο όπλο του εγκλήματος που βρέθηκε σε κοντινό σημείο μαζί με ένα κυνηγετικό σακίδιο.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει μέχρι στιγμής το ενδεχόμενο της ληστείας ενώ εκτιμούν ότι ο δράστης ή οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον καρδιολόγο αφού ήξεραν πως κάθε Σαββατοκύριακο πήγαινε στο Μακρύ Γυαλό για να εξετάσει ασθενείς του και θα περνούσε από το συγκεκριμένο σημείο. 

Κυνηγός είδε να τον εκτελούν εν ψυχρώ

Αυτόπτης μάρτυρας, όπως αναφέρει το neakrit.gr, στο σκηνικό του τρόμου και την άγρια εκτέλεση του καρδιολόγου, ήταν ένας κυνηγός. Ο 73χρονος είδε να πυροβολούν τον γιατρό και φώναξε στο δράστη «φονιά, έφαγες τον άνθρωπο».Δεν μπόρεσε να διακρίνει το πρόσωπο του δράστη, αλλά στη θέα του κυνηγού ο άνδρας τράπηκε σε φυγή.

 


Πηγή: cretapost.gr