Την εμπιστοσύνη ολόκληρης τις ελληνικής κοινωνίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, αλλά και το θαυμασμό του για τις μεγάλες επιχειρησιακές τους δυνατότητες εξέφρασε σήμερα το πρωί, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της επισκέψεώς του στην έδρα της ιστορικής 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Πεζικού «Πόντος» στη Νέα Σάντα Κιλκίς. Μία επίσκεψη που εντασσόταν στο πλαίσιο της περιοδείας του Κυρ.Μητσοτάκη στο νομό Κιλκίς και πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα της μεγάλης διακλαδικής ασκήσεως των ΕΔ «Παρμενίων 2017».

«Θέλω να ξέρετε ότι σας περιβάλλουμε με την εμπιστοσύνη μας. Θέλω να ξέρετε ότι απολαμβάνετε την εμπιστοσύνη και το σεβασμό ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Και θέλω να σας συγχαρώ, διότι – πέραν του κυρίου αντικειμένου σας – είστε πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες και επιτελείτε ένα πλούσιο κοινωνικό έργο. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ταυτισμένες με τις τοπικές κοινωνίες» τόνισε μετά την επίσκεψή του ο Κυρ.Μητσοτάκης.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή αποστολή της 71ης Α/Μ ΤΑΞ, τόνισε «πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ενσωματωνόμαστε, ως Ελληνικός Στρατός, σε ευρωπαϊκές δομές άμυνας» για να συμπληρώσει: «Σε μια εποχή, που η Ελλάδα, δυστυχώς, συχνά είναι το μαύρο πρόβατο, λόγω οικονομικής απόδοσης, εσείς έχετε την ευκαιρία, σε ένα άλλο πεδίο της ευρωπαϊκής ενοποίησης, που αφορά την κοινή αμυντική πολιτική, να αποδείξετε ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή. Όπως και ότι στον τομέα αυτόν – όχι απλά δεν έχουμε να ζηλέψουμε απολύτως τίποτα από άλλες χώρες – αλλά μπορούμε να τους δώσουμε και μαθήματα».

Τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως υποδέχτηκε στην Ταξιαρχία ο διοικητής της Ταξίαρχος Πάρις Καπραβέλος, ο οποίος είναι γιός του στρατηγού Ευστάθιου Καπραβέλου, επιτίμου αρχηγού ΓΕΣ καταδρομέα και βατραχανθρώπου, άριστου αξιωματικού, ο οποίος διατέλεσε αρχηγός για ένα μόλις οκτάμηνο το 1993. Ο Κυρ.Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την ιστορία της Ταξιαρχίας και ξεναγήθηκε στους χώρους του στρατοπέδου από τον διοικητή της, ταξίαρχο Πάρι Καπραβέλο και τους επιτελείς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το Νοέμβριο, η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία μετασχηματίζεται, καθώς θα αποτελέσει σχηματισμό μάχης της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, που θα αναπτύσσεται σε ειρηνευτικές αποστολές, διαθέτοντας μετακινούμενο κέντρο επιχειρήσεων, που μπορεί να αναπτυχθεί, αερομεταφερόμενο, οπουδήποτε στην επικράτεια και εκτός αυτής, λειτουργώντας όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες (24/7/365), ανεξαρτήτως επιπέδου ετοιμότητος.