Βρέθηκε λύση για το θέμα του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην περιοχή της Τούμπας, όπως είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τον συγκεκριμένο χώρο διεκδικούσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για να κατασκευάσει εκεί ένα κέντρο υποδοχής και περίθαλψης ανιάτων, αλλά σ' αυτήν την εξέλιξη αντιδρούν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι διαμαρτύρονται. Έτσι, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρότεινε να δώσει ο δήμος έναν χώρο 5-10 στρεμμάτων στα Λουτρά της Θέρμης για να γίνει εκεί το κέντρο περίθαλψης ανιάτων από την Εκκλησία και στο πρώην ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» να δημιουργηθεί ένα πρότυπο πάρκο -παιδική χαρά και για ΑΜΕΑ με έξοδα του υπουργείου Εργασίας, η χρήση του οποίου θα παραχωρηθεί για 99 χρόνια στον δήμο.

Για το θέμα αυτό ο κ. Μπουτάρης έχει κάνει ήδη συζητήσεις με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου, ενώ μίλησε τηλεφωνικά και με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ο οποίος, με τη σειρά του, του είπε πως δεν έχει κάποια βασική αντίρρηση.

Για το θέμα του φορέα διαχείρισης του Θερμαϊκού Κόλπου, ο κ. Μπουτάρης είπε στους δημοσιογράφους ότι ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε πως ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελος επεξεργάζεται ήδη τη ρύθμιση για να κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο διάστημα. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να παρέμβει ώστε να υπάρξει επίσπευση της νομοθετικής ρύθμισης που θα ανοίξει τον δρόμο για την κατασκευή αποτεφρωτηρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ