Μετά από ένα εφιαλτικό για τον ίδιο και την οικογένειά του εξάμηνο ομηρίας, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης επέστρεψε χθες στην αγκαλιά των δικών του ανθρώπων. Ταλαιπωρημένος αλλά και ευτυχισμένος, ο επιχειρηματίας, που η αστυνομία έδωσε τέλος στην ομηρία και στο μαρτύριό του, για πολλές ώρες χθες έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς, περιγράφοντας τις συνθήκες της απαγωγής και της ομηρίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους αστυνομικούς ότι άλλαξε τουλάχιστον πέντε διαφορετικά σημεία κράτησης. Όλα ήταν σπίτια. Οι μετακινήσεις γίνονταν πάντα βράδυ και πριν τού φορούσαν μια μαύρη κουκούλα στο κεφάλι.

Περιγράφοντας τις συνθήκες κράτησης, δήλωσε ότι έτρωγε όποτε ήθελε ο ίδιος και πάντα του έφερναν φαγητό μαγειρεμένο. Δίπλα του υπήρχε πάντα φρουρός που φόραγε κουκούλα. Δεν μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα, παρά μονάχα τις φωνές τους.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας έχει καταθέσει στους αστυνομικούς πως μετά από κάθε επικοινωνία που είχαν οι απαγωγείς με τους δικούς του ανθρώπους, και εφόσον δεν συμφωνούσαν στα λύτρα, του έλεγαν ότι θα αργήσει να πάει στο σπίτι του.

 Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες του επιχειρηματία, που δημοσιεύει το protothema.gr.