Μία από τις πιο σημαντικές συσκέψεις, για την εύρυθμη και σε διακλαδικό επίπεδο, επιχειρησιακή λειτουργία των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες, αλλά δημοσιοποιήθηκε μόλις σήμερα το πρωί, στην έδρα της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Υποστηρίξεως Στρατού (ΑΣΔΥΣ) του Στρατού Ξηράς, στην Αθήνα.

Στην προαναφερθείσα ενημερωτική σύσκεψη, που επισήμως ονομάστηκε ως «ενημερωτική επίσκεψη», συμμετείχαν ο φιλοξενών διοικητής της ΑΣΔΥΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Βασιλειάδης, ο διοικητής της Διοικήσεως Διοικητικής Μερίμνης Ναυτικού (ΔΔΜΝ) αντιναυάρχου (Μ) Νικόλαου Καφέτση, καθώς και του διοικητού της Διοικήσεως Αεροπορικής Υποστηρίξεως (ΔΑΥ) υποπτεράρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, οι οποίοι μαζί με τους επιτελείς τους αντάλλαξαν «απόψεις και ιδέες για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικώς στο σχετικό ενημερωτικό του ΓΕΣ.

Είναι προφανές και γνωστό στους γνωρίζοντες, ότι μπορούν να επιτευχθούν πολύ σημαντικές οικονομίες – ιδίως σε δυσμενείς οικονομικώς περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε τώρα ως χώρα και ως Ένοπλες Δυνάμεις – από μία, κοινή, παραγγελία και για τους τρεις κλάδους των ΕΔ για κοινά χρησιμοποιούμενα συστήματα και μέσα, όπως είναι τα οχήματα γενικής χρήσεως Mercedes-240D, που έχουν και οι τρεις Κλάδοι ή η συντήρηση όλων αυτών στο συνεργείο ενός Κλάδου, που θα κάνει τις παραγγελίες κλπ, σε επίπεδο γεωγραφικής περιφέρειας, όπως π.χ. για ολόκληρη την Αττική.
Επίσης σημαντικές οικονομίες κλίμακος επιτυγχάνονται από τον περιορισμό των κωδικών για ομοειδή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από το προσωπικό όλων των κλάδων, όπως π.χ. αρβυλών για νεοσυλλέκτους ή κωδικών για…οδοντόβουρτσες ή…οδοντόκρεμες κλπ.

Και μολονότι αυτά είναι λεπτομέρειες που γράφονται για την ανάδειξη του ζητήματος και για να γίνει πιο εύκολα αντιληπτό το θέμα στον αναγνώστη, εντούτοις τα ουσιώδη που γνωρίζουν οι έμπειροι διοικητές των τριών μειζόνων σχηματισμών Διοικητικής Μερίμνης των τριών Κλάδων των ΕΔ καλύτερα όλων, είναι σίγουρο ότι έχουν τεθεί και θα προχωρήσουν.