Το 2009, λίγους µήνες µετά τη συνέντευξη του σηµερινού πρωθυπουργού που αποδοκίµαζε το είδος της «δηµοσιογραφίας» του, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος παρέµενε από τις πιο γνωστές τηλεοπτικές φιγούρες, αν και είχαν αρχίσει να σωρεύονται ουκ ολίγες καταδίκες και καταβολές αποζηµιώσεων εξαιτίας της προσφιλούς συνήθειάς του να δηµοσιοποιεί στοιχεία που αφορούσαν προσωπικές στιγµές ή να εξαπολύει ατεκµηρίωτες κατηγορίες κατά δηµόσιων προσώπων.

Είχε µόλις προηγηθεί η ρήξη του µε την οµάδα που εξέδιδε το «Πρώτο Θέµα» και προχωρούσε στην έκδοση µιας δικής του κυριακάτικης εφηµερίδας, µε τον τίτλο «Veto». H εφηµερίδα ξεκίνησε εντυπωσιακά, πουλώντας 200.000 φύλλα, αλλά 14 µήνες µετά έκλεισε, έχοντας φτάσει να πουλάει µόλις 11.000 φύλλα κάθε Κυριακή. Η εφηµερίδα δεν πήγε ιδιαίτερα καλά κυκλοφοριακά, αλλά γύρω της παίχτηκαν σηµαντικά ποσά. Παρά τις χαµηλές κυκλοφορίες της, ο φυγόδικος σήµερα για το σκάνδαλο της Proton Bank Πέτρος Κυριακίδης αγόρασε τον Μάρτιο του 2010 το 44% του µετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Veto Μέσα Επικοινωνίας Α.Ε. που την εξέδιδε, για το εντυπωσιακό ποσό των 2 εκατοµµυρίων ευρώ, ποσό που γίνεται ακόµη πιο εντυπωσιακό εάν σκεφτούµε ότι λίγους µήνες µετά η εφηµερίδα έκλεισε. Παράλληλα, εξασφαλίστηκε ταµειακή διευκόλυνση 9 εκατοµµυρίων ευρώ από την πλευρά του Κυριακίδη.

Τα ποσά αυτά δεν προέρχονταν από κάποια... απλοχεριά του Κυριακίδη, αλλά είναι τµήµα του σκανδάλου της Proton Bank, η ουσία του οποίου ήταν ακριβώς ότι η διοίκηση της τράπεζας χρησιµοποιούσε τα κεφάλαιά της για να αποκτούν συµµετοχές ή να χρηµατοδοτούν επιχειρήσεις τα στελέχη της διοίκησης χωρίς εγγυήσεις και µε πολύ µεγάλες επισφάλειες.

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου στα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορούν σήμερα στα περίπτερα όλης της χώρας.