Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν από το πρωί οι μεταλλωρύχοι καθώς εκπνέει το τελεσίγραφο της Eldorado Gold για την έκδοση άδειας που αφορά την επένδυση στις Σκουριές.

Αμέσως μετά θα κατευθυνθούν στα γραφεία της «Ελληνικός Χρυσός»

«Υπάρχει ένας έντιμος και ειλικρινής διάλογος με την εταιρεία. Χρειάζεται όμως χρόνος για να δούμε έμπρακτα και αποτελέσματα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Δεν έχει τελειώσει τίποτα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές. Πιστεύουμε πως θα βρεθεί η λύση πολύ σύντομα», δήλωσε ο Χρήστος Ζαφειρούδας, πρόεδρος των εργαζομένων στις υπόγειες στοές των μεταλλείων Κασσάνδρας, μετά τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μιχάλη Βερροιόπουλο, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Μετά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, ο πρόεδρος των μεταλλωρύχων Χρήστος Ζαφειρούδας δήλωσε πως «αυτό που αποκομίσαμε είναι ότι υπάρχει έντιμος διάλογος με την εταιρεία, δυστυχώς όμως χρειάζεται χρόνος για να δούμε έμπρακτα και αποτελέσματα. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, δεν έχει τελειώσει τίποτα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις δύο πλευρές να λυθεί το θέμα μας».

Σταδιακά αποκαθίστανται τα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Οι μεταλλωρύχοι ξεκίνησαν από τη Χαλκιδική και έφτασαν νωρίς το πρωϊ έξω από το υπουργείο καθώς εκπνέει το τελεσίγραφο της Eldorado για την έκδοση άδειας για τις Σκουριές και το αρμόδιο υπουργείο να μην κάνει κάποια κίνηση εκτόνωσης. Το κτήριο του υπουργείου είχε μετατραπεί σε «φρούριο» καθώς το είχαν κυκλώσει αρκετές κλούβες των ΜΑΤ προκειμένου να αποφευχθεί νέα κατάληψη από τους εξοργισμένους μεταλλωρύχους όπως αυτή που συνέβη την τελευταία φορά που κατέβηκαν στην Αθήνα.