Η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ από την 1η Ιουλίου 2017 είχε δημοσιεύσει όλη την αλήθεια γύρω από το Noor-1 και είχε επισημάνει τα στοιχεία για το μακελειό και την αδιαφορία των υπουργών για τα συγκεκριμένα στοιχεία.

Η δημοσίευση από την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, είναι η εξής:

Οι ελληνικές δικαστικές Αρχές ξέρουν εδώ και τρία χρόνια τους ξένους οργανωτές και χρηματοδότες της μεταφοράς του φορτίου των 2 τόνων ηρωίνης με το δεξαμενόπλοιο «Noor-1»! Επιπλέον, γνωρίζουν ότι τα ασύλληπτα ηγετικά μέλη του κυκλώματος στην Τουρκία και στο Βέλγιο προχωρούν σε ένα άγριο «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», με εννέα φόνους, επειδή «χάθηκε» το φορτίο ηρωίνης, αξίας τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό αναδείχθηκε ότι μέχρι και στο Ντουμπάι είχε γίνει πέρσι φόνος για το συγκεκριμένο πλοίο από Κολομβιανούς εκτελεστές!

Ομως, όλα αυτά που περιγράφονται αναλυτικά σε έκθεση της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, DEA, σε ξένα ΜΜΕ, αλλά και σε σειρά καταθέσεων στην Ελλάδα περνούν απαρατήρητα από Ελληνες υπουργούς, δικαστές, αξιωματικούς του Λιμενικού και άλλους κρατικούς αξιωματούχους, oι οποίοι φαίνεται να έχουν μοναδικό μέλημα να εμπλέξουν με το… ζόρι στην υπόθεση τον εφοπλιστή κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Και αυτό αδιαφορώντας για στοιχεία για τα οποία βοά όλη η υφήλιος και αναφέρονται και σε εκθέσεις των αμερικανικών υπηρεσιών.

Το εντυπωσιακό είναι ότι, λόγω αυτού του παιχνιδιού των σκοπιμοτήτων, οι Αρχές άφησαν να γίνει η δίκη του «Noor-1» με 35 κατηγορουμένους, παρότι ήξεραν ότι από το εδώλιο, αλλά και από τη δικογραφία έλειπε το μεγαλύτερο και σημαντικότερο «τμήμα» της υπόθεσης και οι οργανωτές της μεταφοράς και το δικαστήριο έκρινε με το 20%-30% των συνολικών στοιχείων του «Noor-1». Κι όταν κάποιοι μάρτυρες είχαν αποπειραθεί να μιλήσουν για τους ξένους χρηματοδότες, πολιτικοί και άλλοι ιδιώτες το μόνο που τους έλεγαν ήταν: «Ξεχάστε τους Τούρκους και τους Βέλγους. Πείτε μας μόνο για τον Ελληνα χρηματοδότη…».

Η μεταφορά των 2 τόνων ηρωίνης από το Ντουμπάι στην Ελευσίνα με το μικρό δεξαμενόπλοιο «Noor-1» (με τη φόρτωση να γίνεται εν πλω στον Περσικό Κόλπο) αποκαλύφθηκε στις αρχές του καλοκαιριού του 2014. Από τη… μισή διερεύνηση της υπόθεσης στην Ελλάδα βρέθηκαν 35 κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους Ελληνες εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών στην Αθήνα και στη Μέση Ανατολή, Τούρκοι διακινητές, Ινδοί μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου και άλλοι.

Τι αποδείχθηκε 

Η ταυτότητα των χρηματοδοτών-οργανωτών του «Noor-1» παρέμενε στο σκοτάδι, με μοναδικό ενδιαφέρον πολλών Ελλήνων ερευνητών να «αποδείξουν» ότι αυτός ήταν Ελληνας εφοπλιστής. Ομως, τα στοιχεία άλλα έδειχναν…
Αρχικά, βρέθηκε ένα βίντεο διάρκειας 16 δευτερολέπτων στο κινητό του βασικού κατηγορουμένου, Ευθύμιου Γιαννουσάκη, που «πολιορκούσαν» λιμενικοί, δικαστές, αλλά και υπουργοί.

Στο συγκεκριμένο οπτικό υλικό φαίνεται η συνάντηση τεσσάρων ατόμων σε γραφείο στην Κωνσταντινούπολη την 1η Μαρτίου του 2014, περίπου δύο μήνες πριν από το κρίσιμο ταξίδι του «Noor-1». Σε πρώτη φάση, ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι αυτή η συνάντηση αφορά σε μεταφορά ρούχων, αλλά σε μεταγενέστερη «μυστική» κατάθεσή του στο Λιμενικό αποκάλυψε ότι αφορούσε το διαβόητο ταξίδι του «Noor-1» με τους 2 τόνους ηρωίνης. Καθώς και ότι αυτός που εικονίζεται στο βίντεο να κάθεται στο γραφείο είναι ο Τούρκος ποινικός Σερίφι Ζιντάστι, ενώ στο ίδιο ραντεβού ήταν ο αδελφός του, Αλεξ, που ζει στην Αγγλία και έχει εστιατόρια. Από την ανάλυση του βίντεο που έγινε από την ΕΛ.ΑΣ., ένας εκ των παρόντων στη συνάντηση ακούγεται να λέει: «Το όνομα και τα πράγματα παραδόθηκαν στο Πακιστάν». Ενας άλλος λέει απευθυνόμενος σε όλους: «Ακούτε;». Και ένας τρίτος συμπληρώνει: «Τη δεύτερη φορά τα πράγματα ήταν έτοιμα, αλλά το Πακιστάν κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και τους κατέδωσε».

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν προέκυψε ότι ο άνθρωπος για τον οποίο μιλούσε ο Γιαννουσάκης ήταν ο 43χρονος ιρανικής καταγωγής Τούρκος Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι, ο οποίος είχε συλληφθεί το φθινόπωρο του 2007 για διακίνηση 75 κιλών ηρωίνης και αποφυλακίσθηκε το 2010. Εδώ και 10 χρόνια υπήρχε η… φημολογία ότι ο Ζιντάστι ήταν πληροφοριοδότης τουρκικών και αμερικανικών υπηρεσιών σε υποθέσεις ναρκωτικών. Το 2010 ο 43χρονος είχε δώσει μυστική κατάθεση για το διαβόητο σκάνδαλο «Εργκένεκον», που αφορούσε τις σχέσεις κυβέρνησης, Αστυνομίας και τουρκικού παρακράτους. Κι αυτό ύστερα από ένα τροχαίο δυστύχημα στο Σουσουρλούκ το 1996, όπου οι νεκροί επιβάτες αυτοκινήτου ήταν αστυνομικοί, κακοποιοί και «Γκρίζοι Λύκοι». Ο Ζιντάστι μετά το 2010 χάθηκε για τρία χρόνια από προσώπου Γης και εμφανίζεται ξανά στο βίντεο στο κινητό του Γιαννουσάκη, την άνοιξη του 2014.
Ωστόσο, μόλις τρεις μήνες μετά την ανακάλυψη του «Noor-1» στην Ελευσίνα οι ελληνικές Αρχές είχαν το πρώτο κεντρικό στοιχείο για τον ρόλο του Ζιντάστι και άλλων προσώπων στην οργάνωση και τη χρηματοδότηση του φορτίου των 2,1 τόνων ηρωίνης. Το οποίο φαίνεται να μην τους ένοιαζε…

Η αρχή ενός μεγάλου κύκλου αίματος

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2014 δολοφονήθηκε σε ενέδρα θανάτου από δύο δράστες στο προάστιο Τσεκμετζέ της Κωνσταντινούπολης η 19χρονη κόρη του Ζιντάστι, καθώς και ο 23χρονος ανιψιός του. Τα δύο θύματα δέχτηκαν πολλές σφαίρες μέσα στο λευκό τζιπ στο οποίο επέβαιναν. Λίγα 24ωρα αργότερα, ο έμπορος ναρκωτικών δήλωνε στην κάμερα ότι η δολοφονία της κόρης και του ανιψιού του δεν συνδεόταν με την κατάθεσή του για την υπόθεση «Εργκένεκον» -όπως πίστεψαν πολλοί Τούρκοι δημοσιογράφοι-, αλλά με μια υπόθεση ναρκωτικών όπου εντοπίστηκε μεγάλο φορτίο, σκιαγραφώντας την υπόθεση του «Noor-1». Ομως, ποτέ κανείς Ελληνας ερευνητής δεν ασχολήθηκε με το συμβάν του Σεπτεμβρίου του 2014, που θα έριχνε φως στις σκοτεινές πτυχές της μεταφοράς των 2 τόνων ηρωίνης.
H δολοφονία της κόρης του Ζιντάστι σήμαινε την αρχή ενός μεγάλου κύκλου αίματος στο όνομα του «Noor-1».

Toν Δεκέμβριο του 2014 δολοφονήθηκαν πάλι στο προάστιο Τσεκμετζέ της Κωνσταντινούπολης οι νεαροί Τούρκοι Χατζή Οσμάν Σεζέν και Χιχμέτ Αχτεμάρ, που ανήκαν στην τουρκική συμμορία «Σαράλ» και θεωρούντο υπεύθυνοι της δολοφονίας των στενών συγγενών του Ζιντάστι.
Λίγο καιρό αργότερα, τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι τα μέλη της «Σαράλ» δέχονταν εντολές από την Ολλανδία και από τον τουρκικής καταγωγής Βέλγο Ορχάν Ουρμ, όπως και ακόμα ένα άτομο.

Ο Ορχάν Ουρμ ή Ουργκάν, 43 ετών, συνελήφθη στα τέλη του 2015 από τη βελγική Αστυνομία, αλλά και τις ολλανδικές Αρχές, που προσπάθησαν να συγκεντρώσουν στοιχεία για την υπόθεση του «ναρκω-πλοίου». Κι αυτό γιατί ορισμένοι από τους αρχικά συλληφθέντες Τούρκους στην Ελλάδα έμεναν σε αυτές τις δύο χώρες. Ετσι, είχε διαπιστωθεί ότι οργάνωναν παραλαβές μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης από τη Μέση Ανατολή, για να τη μοιράσουν στις πιάτσες της βόρειας Ευρώπης. Ωστόσο, ο εντοπισμός του «Noor-1» στην Ελευσίνα φαίνεται να προκάλεσε φονικό πόλεμο ανάμεσα στα μέλη των κυκλωμάτων σε Βέλγιο, Ολλανδία και Τουρκία, που θεωρούσαν ότι κάποιοι «έκλεψαν λεφτά» ή «κάρφωσαν το φορτίο». Μάλιστα, υπήρχαν πληροφορίες ότι έγιναν μέχρι και εμπρησμοί σπιτιών Τούρκων διακινητών στο Βέλγιο. Ακόμη, οι βελγικές Αρχές παρακολούθησαν τα τηλεφωνήματα μιας νεαρής γυναίκας που ερχόταν συχνά από Βέλγιο και Ολλανδία στην Ελλάδα για να παρακολουθεί τη δίκη του «Noor-1» και να πληροφορεί τους ασύλληπτους ξένους λαθρεμπόρους για όσα συνέβαιναν στο ελληνικό δικαστήριο.

Οι συνομιλίες αυτές παραδόθηκαν στις ελληνικές Αρχές, όμως κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό το κρίσιμο υλικό για την ουσιαστική εξιχνίαση της υπόθεσης, αφού αλλού είχε στραφεί το ενδιαφέρον των Ελλήνων ερευνητών, που επιδείκνυαν ζήλο μόνο για τον «Ελληνα χρηματοδότη», που δεν τον έβρισκαν πουθενά…


Το μακελειό και η αδιαφορία των υπουργών για τα στοιχεία


Οι ξένες Αρχές συγκέντρωναν νέα στοιχεία για το «Νοοr-1» και την αιματοχυσία που σηματοδότησε. Ετσι, υπήρξαν πληροφορίες ότι στην υπόθεση των 2 τόνων ηρωίνης, αλλά και σε μια άλλη με διακίνηση ναρκωτικών είχε ρόλο ο Ολλανδός Ντίνο Σοερέλ (γνωστός ως «επίτροπος»), ο οποίος είχε κατηγορηθεί και για δύο φόνους την περίοδο 2005-2006. Στις 24 Δεκεμβρίου 2014, στην περιοχή του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, δολοφονήθηκε σε άλλη ενέδρα ο 40χρονος Αλί Ακμπάρ Αγκούν, που είχε σχέσεις με ναρκωτικά και τη μαφία ποδοσφαίρου. Ο 40χρονος, που δολοφονήθηκε όταν είχε σταματήσει σε διασταύρωση, ήταν ιδιοκτήτης καφέ στο Αμστερνταμ και στενός συνεργάτης του Σοερέλ. Κι αυτή η δολοφονία σχετίστηκε με οικονομικές δοσοληψίες για ναρκωτικά και πιθανόν με το «Noor-1». Ακολούθησε μόλις τρεις ημέρες αργότερα στο Αμστερνταμ η δολοφονία -πάλι στη μέση του δρόμου- του 50χρονου Ολλανδού διακινητή ναρκωτικών Οκάν Φιντάν, για τον οποίο επίσης υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι συμμετείχε στις πολύνεκρες «εχθροπραξίες» για το συγκεκριμένο πλοίο με την τεράστια ποσότητα ναρκωτικών, που ξεκίνησε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και κατέληξε στην Ελευσίνα.

Ομως, όλοι αυτοί οι φόνοι και τα στοιχεία που ανέκυπταν ήταν… αδιάφορα και «μικρής σημασίας» για τους Ελληνες υπουργούς και άλλους.

Το μακελειό στο όνομα του «Νοοr-1» δεν σταμάτησε εκεί. Υπήρξε, όπως αποκαλύπτεται τώρα, κι άλλος φόνος (πριν από 14 μήνες), αυτή τη φορά στο Ντουμπάι (σ.σ. δηλαδή από εκεί όπου ξεκίνησε το μικρό δεξαμενόπλοιο). Ο φόνος σημειώθηκε στις 4 Μαΐου του 2016 στη μαρίνα του Ντουμπάι με θύμα έναν 51χρονο Ιρανό με τουρκικό διαβατήριο (όπως κι άλλοι στο «Νοοr-1»), ο οποίος εμφανιζόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σαν μεσίτης. Το θύμα πυροβολήθηκε επτά φορές με δύο όπλα ρωσικής και αυστριακής κατασκευής και ενώ ήταν κι αυτός μέσα στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας του Ντουμπάι, δράστες ήταν δύο άτομα που κατάγονταν από την Κολομβία και είχαν καναδικά διαβατήρια, οι οποίοι μετά την εν ψυχρώ δολοφονία έφυγαν αμέσως από το Ντουμπάι, αφού εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός ότι οι αστυνομικές Αρχές καθυστέρησαν να βρουν το άψυχο σώμα του «επενδυτή ακινήτων», παρότι ο φόνος έγινε σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.

Αν και το όνομα του θύματος δεν έχει αποκαλυφθεί, σχετικά πρόσφατα -στις 17 Ιανουαρίου 2017- παρουσιάσθηκε σε τουρκικά ΜΜΕ μια αναλυτική έκθεση της DEA που συνέδεε τον φόνο στην αραβική πρωτεύουσα με τον πόλεμο για το «ναρκω-πλοίο» της Ελευσίνας και τη δολοφονική σύγκρουση του Ζιντάστι με τον Ουρμ για την απώλεια των 2 τόνων ηρωίνης. Μάλιστα, στην έκθεση της DEA αποκαλυπτόταν ότι ο Ουρμ βρισκόταν τις κρίσιμες ημέρες του καλοκαιριού του 2014 -εν αναμονή του «Noor-1»- στην Ελλάδα με το όνομα «Δημήτρης Κλαμιανός», χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα, αλλά με τα δικά του στοιχεία προσώπου.

Κι αυτό το τεράστιο παρασκήνιο, που αναδεικνύει την άγνωστη, μεγάλη αλήθεια του «Noor-1», παραβλέπεται και «σβήνεται» από τις ελληνικές Αρχές στο όνομα πολιτικών παιχνιδιών και επιδιώξεων…