Τουλάχιστον 120 ανθρώπινες ψυχές, μωρά, γυναίκες και άλλοι ενήλικες στοιβάζονται στα κρατητήρια της Ρόδου, χωρητικότητας μόλις 40 ατόμων, μαζί με ιδιαίτερα επικίνδυνους ποινικούς κρατούμενους. Η απίστευτη καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου φέρνει στην επιφάνεια την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο νησί της Ρόδου, με τα κρατητήρια  να έχουν μετατραπεί σε ένα άτυπο hotspot. «Τους τελευταίους μήνες τα κρατητήρια έχουν μετατραπεί σε ένα άτυπο hotspot όπου κρατούνται οικογένειες, γυναίκες με μωρά, ενώ παράλληλα στον ίδιο χώρο υπάρχουν και ιδιαίτερα επικίνδυνοι ποινικοί κρατούμενοι», τονίζουν, κάνοντας παράλληλα λόγο γα «ωρολογιακή βόμβα», «η οποία όταν εκραγεί θα διαταράξει συθέμελα τη λειτουργία της τοπικής αστυνομίας, αλλά και κεντρικών υπηρεσιών».  

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Νότιας Δωδεκανήσου:

«Μετά τις συνεχείς οχλήσεις μας, οι οποίες δυστυχώς έπεσαν στο κενό, αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε τη λειτουργία των κρατητηρίων του Α.Τ. Ρόδου (χωρητικότητας 40 ατόμων). Το γεγονός ότι στον συγκεκριμένο χώρο στοιβάζονται 120 ανθρώπινες ψυχές, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός, μας εξοργίζει και μας υποχρεώνει να αναδείξουμε την κατάσταση που επικρατεί. Τους τελευταίους μήνες τα κρατητήρια έχουν μετατραπεί σε ένα άτυπο hotspot όπου κρατούνται οικογένειες, γυναίκες με μωρά, ενώ παράλληλα στον ίδιο χώρο υπάρχουν και ιδιαίτερα επικίνδυνοι ποινικοί κρατούμενοι. Η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι διοικούντες την ανωτέρω κατάσταση, δεν θα αποτρέψει την προσπάθειά μας να τη διορθώσουμε.

Γιατί θεωρούμε ότι είμαστε το μόνο στήριγμα των συναδέλφων μας, οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση τη στιγμή που βλέπουν τις αναφορές τους να στοιβάζονται στα συρτάρια της Διοίκησης, σε μία προσπάθεια να υποβαθμιστεί το πρόβλημα για να μην φανούν οι ευθύνες που προκύπτουν. Η ανεξέλεγκτη κατάσταση που έχει παγιωθεί στα κρατητήρια αποτελεί ωρολογιακή βόμβα, η οποία όταν εκραγεί θα διαταράξει συθέμελα τη λειτουργία της τοπικής αστυνομίας, αλλά και κεντρικών υπηρεσιών. Απαιτούμε λοιπόν από τους διοικούντες να αφυπνιστούν και να δράσουν άμεσα προκειμένου να διορθώσουν την ανωτέρω κατάσταση και παράλληλα να προστατέψουν τους αστυνομικούς, που ελαφρά την καρδία τους εκθέτουν καθημερινά σε κίνδυνο, καταπονώντας τους καθημερινά, σωματικά και ψυχολογικά, στο μέγιστο βαθμό».