Την υποψήφιότητά του για τη θέση του προέδρου του ΔΣΑ, του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας, ανακοίνωσε ο επιτυχημένος δικηγόρος Θεμιστοκλής Σοφός.

«Τον Νοέμβριο του 2017 θα διεξαχθούν οι κρισιμότερες εκλογές για την ανάδειξη της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Βλέπουμε τα ίδια πρόσωπα που απέτυχαν να διεκδικούν την ψήφο μας. Πρόσωπα εκλεγμένα με υποσχέσεις που ξέχασαν την επομένη της εκλογής τους. Δεν διοίκησαν με θάρρος, δεν διεκδίκησαν με σθένος, δεν αντιμετώπισαν την απαξίωση του λειτουργήματός μας με την αυστηρότητα που αρμόζει στον πρώτο επιστημονικό σύλλογο της χώρας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Η υποψηφιότητά του έχει κύριο στόχο να συμβάλει στην ανακοπή της αρνητικής τροχιάς που έχει πάρει η καθημερινή επαγγελματική ζωή των δικηγόρων.

H κίνηση έχει την επωνυμία «Εργατικοί» και τάσσεται υπέρ μιας αλλαγής μοντέλου διοίκησης «το οποίο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: Νέους δικηγόρους ως βοηθούς εισαγγελέων και ανακριτών, αμειβόμενους από τον πολίτη, που δεν προσδοκά απλώς, αλλά απαιτεί ταχύτερη διεξαγωγή της δικής του δίκης.

Νέους δικηγόρους ως επίκουρους έδρας για την εποπτεία και τήρηση ανεπίσημων πρακτικών δίκης, που αμείβονται με e-παράβολο από τον διάδικο που απαιτεί την ποιοτική αναβάθμιση της δικής του δίκης.

Καθιέρωση απογευματινής δικαστικής συνεδρίασης με θητεία δικαστικού γραμματέως, αμειβομένου με αποζημιωτικό τέλος υπερωριακής απασχόλησης (e-παράβολο), καταβλητέο από τον διάδικο, που συναινεί σε δυνητική απογευματινή συνεδρίαση και έκδοση αυτοτελούς γραμματίου εισφοράς στον σύλλογο, που θα αποδίδεται στον παραστάντα δικηγόρο με το μέρισμα, κατόπιν εκκαθάρισης αμοιβών απογευματινής συνεδρίασης.

Ηλεκτρονική παρακολούθηση πινακίων τρεχουσών υποθέσεων, διακοπτομένων και αναβαλλομένων δικών με εποπτεία του επίκουρου έδρας και απλή αναφορά του προέδρου για την ημερομηνία της δικασίμου με ηλεκτρονική ανάρτηση με μέριμνα του επίκουρου έδρας».