Η είδηση ότι είναι νεκρή είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο, όταν η μονάχους μονάχους είχε βρεθεί να επιπλέει νεκρή σε θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Σάμου, ενώ στη συνέχεια, λόγω των ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, εκβράστηκε σε ακτή, νότια του νησιού.

Επί 3,5 χρόνια, η Αργυρώ ζούσε αρμονικά με τους ανθρώπους στο λιμάνι και στις παραλίες της Σάμου, διασκεδάζοντας με τα καμώματα και το στιλ της τους επισκέπτες και τους κατοίκους του νησιού.

Toν θάνατο της Αργυρώς επιβεβαίωσε μέσω του samos24.gr το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος». Την ανακοίνωση της εξέλιξης έκανε η διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» κα Αναστασία Μήλιου. «Λαμβάνοντας υπόψη τα δερματικά χαρακτηριστικά, το φύλο και το μήκος της φώκιας, αλλά και της απουσίας του ζώου όλο αυτό το διάστημα, είναι επιβεβαιωμένο πως πρόκειται για τη γνωστή φώκια που οι κάτοικοι της Σάμου αποκαλούν Αργυρώ», δήλωσε η κα Μήλιου.

Η Αργυρώ ήταν μια από τις ιδιαίτερα σπάνιες φώκιες μονάχους μονάχους, των οποίων ο πληθυσμός σε ολόκληρο τον κόσμο δεν υπερβαίνει τα 450 άτομα και απειλούνται με άμεση εξαφάνιση.