Με τον καθιερωμένο αγιασμό θα χτυπήσει σήμερα το πρωί το πρώτο σχολικό κουδούνι για 573.744 μαθητές του Δημοτικού, 293.000 του Γυμνασίου, 210.000 του Λυκείου, αλλά και για σχεδόν 150.000 δασκάλους και καθηγητές.

Το υπουργείο Παιδείας έκανε την περασμένη Παρασκευή προσλήψεις 15.371 αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε γενική και ειδική εκπαίδευση, οπότε δεν αναμένεται να διαπιστωθούν σοβαρά προβλήματα με κενά στα σχολεία της χώρας.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες της χώρας (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ) ωστόσο αναφέρουν ότι, παρά τις προσλήψεις αναπληρωτών, θα λείπουν σήμερα από τα σχολεία περίπου 4.500 εκπαιδευτικοί που δεν έχουν προσληφθεί ακόμη. Με κύριο το πρόβλημα στα δημοτικά σχολεία, καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος κάνει λόγο για 4.000 κενά, ενώ στα Γυμνάσια και Λύκεια τα κενά αναμένεται, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, να είναι γύρω στα 1.000 πανελλαδικά.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου θα επισκεφθεί, για τον αγιασμό, το δημοτικό σχολείο Πέρδικας στην Αίγινα, ενώ σε σχολεία των αστικών κέντρων θα μεταβούν για να ευχηθούν, όπως κάθε χρόνο, το «καλή χρονιά» και οι αρχηγοί των κομμάτων του κοινοβουλίου.
Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα παραστεί στον αγιασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων, ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στον αγιασμό του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών.