Mάχη με τις φλόγες έδωσαν όλο το βράδυ και συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στην Κεφαλονιά με την εικόνα σήμερα το ξημέρωμα να είναι καλύτερη καθώς απετράπησαν τα χειρότερα.
Η ισχυρή παρουσία πυροσβεστών έσωσε τα χωριά Σιμωτάτα και Λουρδάτα, στα νοτιοανατολικά του νησιού, όπου προς στιγμήν κινδύνευσαν σπίτια.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη κύριο Δρακουλόγκωνα, πλέον τα δύο μεγάλα μέτωπα σε Σιμωτάτα και Λουρδάτα έχουν τεθεί υπό έλεγχο, ενώ τα μέτωπα στις περιοχές Ρατζακλί και Κρεμμύδι έσβησαν πλήρως. Παρόλα αυτά, ενισχύσεις αναμένονται το πρωί με δυνάμεις πυρόσβεσης από την Τρίπολη και την Κοζάνη για να συνεισφέρουν στην πλήρη κατάσβεση.

Ο κύριος Δρακουλόγκωνας μίλησε για σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια Νησιά και κάλεσε σε προσοχή και επαγρύπνηση.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων από τα Λουρδάτα όπου βρίσκεται και συντονίζει τις επιχειρήσεις, δήλωσε ότι «έχουν εκκενωθεί τα πρώτα σπίτια στα Λουρδάτα καθώς απειλούνται από την μεγάλη πυρκαγιά». Σπίτια εκκενώθηκαν και στα Σιμωάτα ενώ στα Βλαχάτα ετοιμάστηκαν λεωφορεία για να παραλάβουν όσοι κατοίκους το επιθυμούσαν.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 30 πυροσβέστες, 12 άτομα πεζοπόρο, 26 εθελοντές, 21 πυροσβεστικά οχήματα, 2 οχήματα ΟΤΑ και 3 βυτιοφόρα. Η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο στους πρόποδες του Αίνου, όπου, σύμφωνα με την πυροσβεστική, θα μπορέσουν σημαντικά να βοηθήσουν τα εναέρια μέσα.

Διαβάστε επίσης:

Νέα δασική πυρκαγιά στην Κεφαλονιά - Εκκενώνονται σπίτια [Βίντεο]