Στην επιβολή σιγής στα καταστήματα μετά τις 3 τα ξημερώματα αντιδρούν οι επιχειρηματίες αλλά και ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς.

Όπως αναφέρεται στην «Ελευθερία του Τύπου», με σειρά επιστολών προς τους υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, Τουρισμού Ελενας Κουντουρά και στον Αρχηγό της Αστυνομίας, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, αντιδρούν στο κλείσιμο της μουσικής στα νυχτερινά μαγαζιά μετά τις 3 τα ξημερώματα, που βασίζεται σε αστυνομική διάταξη του 1996, αλλά έρχεται σε αντίθεση με υπουργική απόφαση του 2009, η οποία επιτρέπει τη λειτουργία τους μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.

«Παρουσιάζεται το οξύμωρο φαινόμενο στο νησί μας, το οποίο αποτελεί την κορωνίδα του ελληνικού τουρισμού και προορισμό διασκέδασης για εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο, κατά τη θερινή περίοδο και με έσοδα τα οποία ενισχύουν την εθνική οικονομία στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα, οι επιχειρηματίες να εγκλωβίζονται στη δίνη του νόμου και να καθίστανται υπόλογοι, διότι η χρήση της μουσικής στα καταστήματά τους πέραν της 3ης πρωινής έχει ως αποτέλεσμα την ποινική τους παράβαση.

»Συγχρόνως, έρχονται αντιμέτωποι με τη διοικητική ποινή σφραγίσεως του καταστήματός τους, αν εντός έτους παραβιάσουν συνολικά τρεις φορές το ωράριο της μουσικής, με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή των ιδιοκτητών των καταστημάτων και των εργαζομένων και των προμηθευτών τους», σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Κουκάς.