Την ικανοποίησή του για την έγκριση του μεγαλύτερου επενδυτικού σχεδίου στην ιστορία του Δήμου Πειραιά εξέφρασε ο Γιάννης Μώραλης στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Σωτήρη Ξενάκη. Όπως τόνισε, ο Πειραιάς ξαναμπαίνει στο προσκήνιο.

Ο δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε ότι τα 80 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν για έργα στην πόλη δεν είναι εξαγγελία, αλλά είναι πραγματικότητα. 

Όπως είπε, ο Δήμος Πειραιά υπέβαλε τις προτάσεις του και εγκρίθηκαν. Σημείωσε, δε, ότι ο Πειραιάς αξιολογήθηκε πρώτος στη χώρα στη διαδικασία αυτή.

Τα χρήματα θα είναι στη διάθεση του Πειραιά από τον Σεπτέμβριο και θα πρέπει να απορροφηθούν για τα συγκεκριμένα έργα σε 5 χρόνια. Θα κριθούμε από την απορρόφηση και την υλοποίηση των έργων αυτών, σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Τα 80 εκατ. ευρώ θα αφορούν έργα για την ανακούφιση των πιο αδύναμων οικονομικά κοινωνικών ομάδων, για έργα ανάπλασης της πόλης και έργα υπέρ της επιχειρηματικότητας.

Σημειώνεται ότι η πρόταση για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) που κατέθεσε ο Δήμος Πειραιά, αξιολογήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία από τη Διαχειριστική Αρχή του ΠΕΠ Αττικής.

Η πρόταση του Δήμου Πειραιά συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στην εν λόγω διαγωνιστική διαδικασία, μεταξύ πέντε προτάσεων, διασφαλίζοντας για την πόλη του Πειραιά επενδύσεις ύψους 80.065.000 ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια, που θα οδηγήσουν στην αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και στην αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων που ταλανίζουν την πειραϊκή κοινωνία.

Το σημαντικό αυτό γεγονός, σε συνδυασμό με τις προτάσεις του Δήμου Πειραιά ύψους 31.618.000 εκ. ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται να ολοκληρωθούν τα επόμενα χρόνια, συνεπάγεται ένα επενδυτικό σχέδιο συνολικού ύψους 111.683.000 ευρώ και τη δημιουργία ενός πολύ μεγάλου αριθμού άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας στην πόλη.