Το τρίτο κύμα του φετινού καύσωνα έχει εξουθενώσει τους κατοίκους τους λεκανοπεδίου αλλά και ολόκληρης της χώρας.


Το φαινόμενο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο με κύριο χαρακτηριστικό όχι τόσο τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά τη μεγάλη διάρκεια.


Για σήμερα οι μετεωρολόγοι αναμένουν υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 40 βαθμούς σ περιοχές της Ηπείρου, Δυτικής Πελοποννήσου, Κεντρικής Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, ενώ στα επίπεδα των 38 βαθμών θα φτάσουν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα. Τέλος, στους 34-36 βαθμούς θα ανέλθουν οι μέγιστες στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα, με μέτριους έως ισχυρούς (4-6 μποφόρ) βόρειους ανέμους στο Αιγαίο.


Το σκηνικό δεν θα αλλάξει και πολύ αύριο Τετάρτη με το θερμόμετρο να δείχνει σταθερά 40 βαθμούς στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, όπως και στην Πελοπόννησο. Λίγο πιο δροσερά θα είναι τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, τα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και η νότια Κρήτη. Στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ το μελτέμι θα παρουσιάσει μικρή περαιτέρω ενίσχυση και θα φτάνει κατά τόπους στα 7 μποφόρ.


Χωρίς μεταβολή θα παραμείνει ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τα ηπειρωτικά και ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Την Κυριακή ο καύσωνας θα υποχωρήσει οριστικά με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά με πιθανότητα καταιγίδων στα βόρεια και πιθανόν στα κεντρικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ.