Μέσω δικαστηρίων είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, σε ό,τι αφορά τις ζημίες στα ροδάκινα εξαιτίας των άκαιρων και παρατεταμένων βροχοπτώσεων του Ιουλίου, οι παραγωγοί της Ημαθίας.

Οι παραγωγοί πραγματοποίησαν την Τετάρτη κινητοποίηση στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Βέροια, ενώ την Τρίτη είχαν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος υπέγραψε απόφαση για τη σύσταση και τη συγκρότηση εννεαμελούς ομάδας εργασίας με θητεία διάρκειας τριών εβδομάδων και με άμεσο στόχο την τεκμηρίωση των αιτιών των πρόσφατων ζημιών στις ροδακινοκαλλιέργειες.

«Η επιτροπή αυτή πήρε την εντολή να εκδώσει απόφαση σε τρεις εβδομάδες. Αν με την απόφασή της δεν γίνει δεκτό το αίτημά μας για την καταβολή αποζημιώσεων, τότε θα πάρουμε τη δικαστική οδό. 'Ηδη από την επόμενη εβδομάδα ξεκινάμε να συγκεντρώνουμε στοιχεία για την αγωγή μας» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών, Χρήστος Γιαννακάκης. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακάκη, ενώ σε ορισμένα αγροτεμάχια στην Ημαθία η μείωση της παραγωγής ροδάκινων εξαιτίας καρπόπτωσης από τις βροχές φτάνει μέχρι και στο 70%, ο ΕΛΓΑ επικαλείται παρατραβηγμένες ερμηνείες των κανονισμών, για να μη δώσει αποζημιώσεις.