Συνάντηση με τον Αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και τον Αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ είχε ο υποδιοικητής του Στόλου της Ανατολικής Θάλασσας του Κινεζικού Ναυτικού υποναύαρχος Shen Haο, στα γραφεία τους στο ΓΕΝ και στο Αρχηγείο Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος αντιστοίχως.


Κατά τη συνάντηση του Έλληνος αρχηγού με τον Κινέζο ναύαρχο, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, διμερούς συνεργασίας και σχετικά με τις δραστηριότητες του Πολεμικού Ναυτικού των δύο χωρών.


Ο υποναύαρχος Shen Haο επισκέπτεται την Ελλάδα το διάστημα 23-26 Ιουλίου 2017, ως διοικητής της Μοίρας του κινεζικού Ναυτικού “TASK GROUP-150” (TG-150), που έχει καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιώς και αποτελείται από τη φρεγάτα PLANS “JING ZHOU” (FFG-532), το αντιτορπιλικό PLANS “CHANG CHUN” (DDG-150) και το πλοίο γενικής υποστηρίξεως PLANS “CHAO HU” (AOR-890). Η προαναφερθείσα Μοίρα του Κινεζικού Ναυτικού επισκέπτεται τον Πειραιά, στο πλαίσιο του πλου της για την προώθηση της κινέζικης πρωτοβουλίας «Δρόμος του Μεταξιού» στη θάλασσα.


Στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος όπου μετέβη στη συνέχεια, ο Κινέζος ναύαρχος έγινε δεκτός από τον Αρχηγό Στόλου, οι επιτελείς του οποίου τον ενημέρωσαν για τις δραστηριότητες του Στόλου και ακολούθως επισκέφτηκε μονάδες του, όπως το υπερσύγχρονο υποβρύχιο Type-214AIP, κλάσεως «Παπανικολής», το «ΠΙΠΙΝΟΣ», την φρεγάτα τύπου MEKO-200HN, κλάσεως «Ύδρα», την «ΨΑΡΑ» κλπ.


Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον απόπλου τους από το λιμάνι του Πειραιώς αύριο το πρωί, η κινεζική Μοίρα θα συνεκπαιδευτεί εν πλω με μονάδες του Ελληνικού Στόλου.