Ξεκίνησε σήμερα ο ετήσιος Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους (ΘΕΠ) των Ναυτικών Δοκίμων, που θα διαρκέσει 40 ημέρες και θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε επτά λιμάνια της ανατολικής Μεσόγειου, με το Πλοίο Γενικής Υποστηρίξεως (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» (Α-374) του Ελληνικού Στόλου.

Κατά τον φετινό ΘΕΠ της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, που αποτελεί θεσμό και σπουδαίο «Σχολείο» για όλους τους Δοκίμους, συμμετέχουν 125 Ναυτικοί Δόκιμοι των τριών πρώτων ετών της Σχολής, αφού δεν υπάρχουν εισέτι τεταρτοετείς, καθώς και αντιπροσωπείες σπουδαστών άλλων παραγωγικών Σχολών αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως δύο από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, δύο από Σχολή Ικάρων, τρεις από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και ένας από τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής. Επίσης συμμετέχουν και αντιπροσωπείες Δοκίμων πολεμικών ναυτικών άλλων φίλων και συμμάχων χωρών, όπως δύο Ναυτικοί Δόκιμοι από την Αίγυπτο, δύο από τις ΗΠΑ, δύο από την Ισπανία, δύο από την Ιταλία και 2 από τη Ρουμανία, ενώ από ένας από το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό και το Ναυτικό του Μαυροβουνίου, συνολικώς 12 ξένοι Δόκιμοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φετινός ΘΕΠ θα διαρκέσει από 20 Ιουλίου έως την Τετάρτη 30 Αυγούστου και.βάσει του προγράμματος το «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» αναμένεται να καταπλεύσει στα λιμάνια της Αλεξάνδρειας (Αιγύπτου), Βαλέτας (Μάλτας), Ντουμπρόβνικ (Κροατία), Τεργέστης (Ιταλία), Μπαρ (Μαυροβουνίου), Νάπολης (Ιταλίας) και Σούδας Κρήτης.

Κατά τη σημερινή τελετή αναχωρήσεως των Ναυτικών Δοκίμων, που πραγματοποιήθηκε στον Προλιμένα του λιμανιού του Πειραιώς, παρέστησαν ο διοικητής της Σ.Ν.Δ. υποναύαρχος Γεώργιος Πελεκανάκης ΠΝ, ο διοικητής της Διοικήσεως Φρεγατών του Αρχηγείου Στόλου αρχιπλοίαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας καθώς συγγενείς και φίλοι των Ναυτικών Δοκίμων.