Σειρά επισκέψεων σε σχηματισμούς, σχολές και υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς, πραγματοποίησε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής το τριήμερο από τη Δευτέρα 17 έως και την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017.

Επισκέψεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής που εφαρμόζει ο αρχηγός από την πρώτη μέρα της αναλήψεως των νέων του καθηκόντων, που είναι η κατά το δυνατόν συνεχής παρουσία του σε όλες τις υπηρεσίες, σχολές και σχηματισμούς του ΣΞ και η απευθείας επικοινωνία του με το προσωπικό τους.

Έτσι λοιπόν ο αντιστράτηγος Αλκ.Στεφανής τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 επισκέφτηκε την Υπηρεσία Στρατιωτικών Αρχείων (ΥΣΑ) στην Aθήνα, όπου ενημερώθηκε για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη διατήρηση των αρχείων του ΣΞ, τις λειτουργίες ψηφιοποιήσεως, ψηφιακής επεξεργασίας και τεκμηριώσεως αυτών, καθώς και τους ειδικούς χώρους φυλάξεως στο Άλσος Στρατού.

Την επομένη 18 Ιουλίου 2017, ο αρχηγός μετέβη στη Σχολή Πεζικού (ΣΠΖ) στη Χαλκίδα, όπου παρέστη στην τελετή μετεγκαταστάσεως της Διευθύνσεως Πεζικού του ΓΕΣ, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπαιδευόμενους ανθυπολοχαγούς, υπολοχαγούς και λοχαγούς σε ισάριθμα αντίστοιχα σχολεία.

Τέλος, την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017, ο αρχηγός μετέβη στις έδρες των: •ΙΙης Μηχανοκινήτου Μεραρχίας Πεζικού (ΙΙ Μ/Κ ΜΠ «Ελασσών») στην Έδεσσα. •33ης Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας (33 Μ/Κ ΤΑΞ «Σύνταγμα Κυδωνιών»), στο Πολύκαστρο.

•34ης Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας (34 Μ/Κ ΤΑΞ «Απόσπασμα Σχη Διαλέτη»), στην Άσσηρο.

Εκεί, συμφώνως με το ΓΕΣ, διαπιστώθηκε: «Η υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα των επιχειρησιακών σχηματισμών, η απρόσκοπτη λειτουργία της Διεύθυνσης Πεζικού από τη νέα της θέση και οι υψηλής ποιότητας σύγχρονες υπηρεσίες της ΥΣΑ, που είναι αποτέλεσμα της ποιοτικής εργασίας της διοίκησης, των στελεχών και των οπλιτών που υπηρετούν σε αυτήν, ιδιαίτερα στο πεδίο της ψηφιοποίησης, οργάνωσης και ψηφιακής αρχειοθέτησης των αρχείων», όπως σημειωνόταν χαρακτηριστικώς.