Μοτοπορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οργανώνουν οι διανομείς φαγητού για την Πέμπτη 20 Ιουλίου, ημέρα 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας στον κλάδο Επισιτισμού-Τουρισμού.

Οι ντελιβεράδες μετά την πρώτη επιτυχημένη μοτοπορεία του προηγούμενου μήνα αποφάσισαν να κινηθούν ανάλογα και την ερχόμενη Πέμπτη.

«Όλοι εμείς που δουλεύουμε 10-12ωρα ανασφάλιστοι ή μισοασφαλισμένοι, με δικό μας μηχανάκι, βενζίνη, εξοπλισμό, χωρίς δώρα, επιδόματα, άδειες, για 3 ευρώ την ώρα με καθημερινά ατυχήματα –δυστυχήματα, θα παλέψουμε όλοι μαζί, με όπλα μας την ενότητα, την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα! Χωρίς αναθέσεις, στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις!» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Οι διανομείς φαγητού απαιτούν να εφαρμόζεται από όλους τους εργοδότες η ισχύουσα εργατική νομοθεσία έτσι ώστε να μην δουλεύει κανένας ανασφάλιστος, να πληρώνονται κανονικά τα δώρα και τα επιδόματα αδειών και να πληρώνονται υπερωρίες και προσαυξήσεις για εργασία τη νύχτα και τις αργίες.

Διεκδικούν ακόμα 672 ευρώ βασικό μισθό, επίδομα επικινδυνότητας 10% και ταμειακών λαθών 5%, να δουλεύουν με μηχανάκι της επιχείρησης και να τους παρέχεται εξοπλισμός (αδιάβροχο, μπουφάν, κράνος, υπόδηση).

Οι διανομείς φαγητού Θεσσαλονίκης καλούν όλους τους εργαζόμενους του επισιτισμού-τουρισμού στη μοτοπορεία της Πέμπτης, στις 10:30 στην Καμάρα.