Με αφορμή το άγριο περιστατικό βίας που κατέληξε στο θάνατο ενός τουρίστα στη Ζάκυνθο, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 ο δήμαρχος του νησιού.

«Υπάρχει μια παραβατικότητα των Σέρβων εναντίον Άγγλων και Αμερικανών» είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς για το θανάσιμο ξυλοδαρμό 22χρονου Αμερικανού τουρίστα στον Λαγανά.

Σημείωσε πως αρχικά επρόκειτο για μια παρεξήγηση η οποία δυστυχώς έφτασε στο φονικό.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος είπε « Το νησί της Ζακύνθου είναι ένας παγκόσμιος τόπος τουριστικού προορισμού. Αυτή τη στιγμή δε είναι γεμάτη κόσμο και κυρίως έχει την υπεροχή η νεολαία τα 18-30 που λέμε που πραγματικά με προγράμματα που διαφημίζονται έξω έρχονται εδώ να διασκεδάσουν, να χαρούν και βέβαια κάπου ξεφεύγουν και με κάποια ποτά» και συμπλήρωσε «Είχαμε κάνει σύσκεψη μια μέρα πριν το θλιβερό συμβάν με την Αστυνομία και όλους τους φορείς να κυνηγάμε τα νοθευμένα ποτά, να κυνηγάμε τις ακρότητες την παραβατικότητα αυτή που υπάρχει οι καταστηματάρχες να κάνουν καλά τη δουλειά τους και όσο μπορούμε τα παιδιά αυτά να ελέγχονται. Έχουμε μια παραβατικότητα των Σέρβων νέων εναντίον Άγγλων και Αμερικανών μετά τα γεγονότα του πολέμου στη Σερβία το 1998, εξακολουθεί να κληρονομείται μια εχθρότητα, μια αντιπάθεια»

Ακόμα ο κ. Παύλος Κολοκοτσάς είπε στα Παραπολιτκα 90,1 «Πάντα υπάρχουνε καυγάδες αλλά ποτέ δεν είχαν φτάσουν σε θάνατο. Αυτό είναι ένα δυσάρεστο αλλά μεμονωμένο γεγονός που δεν έχει καμία σχέση με τους φιλήσυχους Ζακυνθινούς. Εύχομαι να είναι το τελευταίο τραγικό συμβάν»

Σημειώνεται για το άγριο περιστατικό πως όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής από έναν καβγά σε μπαρ του νησιού, όπου ο άτυχος τουρίστας ήρθε στα χέρια με έναν 32χρονο άνδρα σερβικής καταγωγής, ο οποίος εκτελούσε χρέη μπράβου.

Ο καβγάς συνεχίστηκε και εκτός μαγαζιού με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του τουρίστα, ο οποίος φέρεται να πέθανε μετά από άγριο ξυλοδαρμό.

Ακόμα, γενικότερα για την καλοκαιρινή περίοδο, ερωτηθείς ο δήμαρχος Ζακύνθου για τον τουρισμό στο νησί είπε πως πηγαίνει εξαιρετικά καλά και μεταξύ άλλων κάνουν τις διακοπές τους στη Ζάκυνθο 100 χιλιάδες Κινέζοι και Κορεάτες τουρίστες.