Εναέριοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών θα γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 8 και 9 Ιουλίου, στον κάμπο της δυτικής Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή των ορυζώνων.

Οι δράσεις εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η έναρξή τους αποφασίστηκε μετά από την έκδοση σχετικής άδειας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όπως έγινε γνωστό, θα χρησιμοποιηθεί σκεύασμα που έχει την προβλεπόμενη άδεια του αρμόδιου υπουργείου.

Ειδικότερα, ψεκασμοί θα γίνουν το Σάββατο και την Κυριακή, μετά τη δύση του ηλίου, εφόσον υπάρξουν κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Σε αντίθετη περίπτωση, οι δράσεις θα υλοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, μέχρι την ολοκλήρωση ψεκασμού της έκτασης των 80.000 στρεμμάτων και σε ακατοίκητες περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τους οικισμούς της περιοχής.

Για προληπτικούς λόγους επιβάλλεται η ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού και η λήψη μέτρων από τις τοπικές Αρχές, ώστε καθ' όλη τη διάρκεια των ψεκασμών (τρεις ώρες κάθε βράδυ) να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα σε αυτές τις περιοχές. Σε αυτό το πλαίσιο καλούνται και οι τοπικοί αγροτικοί συνεταιρισμοί να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους, ώστε να λάβουν τα σχετικά μέτρα προστασίας.

ΑΠΕ