Με το θερμόμετρο να έχει σκαρφαλώσει πολύ ψηλά συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα με την αποκομιδή των σκουπιδιών να γίνεται με  προσωπικό ασφαλείας.

Αυτή την ώρα οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιούν πορεία και βρίσκονται στη Βουλή, για να καταθέσουν τη νέα πρόταση τους.

Σήμερα το απόγευμα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις των συνδικαλιστών για το τι θα γίνει τελικά με τα σκουπίδια που τείνουν να αποτελέσουν υγειονομική βόμβα για τη χώρα, ειδικά τις επόμενες τρεις μέρες που αναμένεται ο πρώτος καύσωνας για το φετινό καλοκαίρι.

Λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει τη Βασ. Σοφίας, προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου. Περίπου 2.000 άνθρωποι συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας.

"Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, δουλειά ζητάμε" αναφέρουν οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη. 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας συνέστησε στους διαδηλωτές να αποφύγουν την οποιαδήποτε ένταση με την αστυνομία. Οπως ανέφερε ο ίδιος, θα παραμείνουν για λίγη ώρα και στη συνέχεια η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει για να καθορίσει το μέλλον των κινητοποιησεών της.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα να "παγώσει" η συμφωνία με τον ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση, όπως άφησε να εννοηθεί ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τετάρτη, ετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο καταρτίζοντας ένα Plan B που περιλαμβάνει, σύμφωνα με την Καθημερινή, τη Δικαιοσύνη και το στρατό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αυτό που περιμένει η κυβέρνηση, η οποία δεν θέλει και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη διαδικασία της πολιτικής επιστράτευσης, είναι μια ενεργοποίηση της Δικαιοσύνης με φόντο τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας από τους τόνους των σκουπιδιών ενώ παράλληλα σχεδιάζει το ενδεχόμενο να βγάλει στους δρόμους οχήματα του στρατού με στρατιωτικό προσωπικό για να μαζέψουν τα σκουπίδια.