Εκτός από τις (συχνές) επαφές που φέρεται να έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με την προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ειρήνη Τζίβα, εντύπωση και ποικίλα σχόλια προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργός εξακολουθεί να παραμένει στην θέση της, παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου.

Η κυρία Τζίβα, που φέρεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις παρασκηνιακές επαφές των Καμμένου – Κοντονή – Χριστοφορίδη, παρά την προαγωγή της και την τοποθέτησή της, στην Καλαμάτα, εξακολουθεί να παραμένει, όπως διαβεβαιώνει και τον ισοβίτη ο λιμενικός στην εισαγγελία Πειραιά. Το γεγονός ότι η εξέλιξη των πραγμάτων επιβεβαιώνει τα όσα έχουν ακουστεί, θα έπρεπε να έχει ήδη κινητοποιήσει την ηγεσία του Αρείου Πάγου, που παραμένει θεατής, σε μια περίεργη υπόθεση, που εκθέτει ανεπανόρθωτα το θεσμό της Δικαιοσύνης.

Η εμπλοκή των Καμμένου – Κοντονή, φαίνεται να αποθαρρύνει τόσο την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, όσο και την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί η πληροφορία που προέρχεται από αξιόπιστη δικαστική πηγή, σύμφωνα με την οποία ο βασικός λόγος, που καθυστερεί η υλοποίηση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου και οι τοποθετήσεις των (νέων) αντιεισαγγελέων, έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την επιθυμία της κυβέρνησης, να παραμείνει (όπως λέει και ο λιμενικός Χριστοφορίδης) μέχρι να τελειώσει την δουλειά, η κυρία Τζίβα στον Πειραιά.