«Η πρόταση της κυβέρνησης είναι να απολυθούν 10.000 εργαζόμενοι» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Νίκος Τράκας ο οποίος θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη τύπου για να γνωστοποιήσει τη δική τους συνταγματική -όπως δήλωσε- πρόταση.

Επιτέθηκε στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την απόφασή του να αναθέσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των σκουπιδιών λέγοντας πως θα κοστίσει στους δημότες της πόλης 192.000 ευρώ για τρεις ημέρες.

«Η απόφαση αυτή του κ. Μπουτάρη δικαιώνει την Ομοσπονδία που λέει ότι θέλουν να δώσουν την αποκομιδή σε ιδιώτες» σημείωσε.

Σε εξέλιξη βρίσκονται από νωρίς το πρωί οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, την ώρα που τα σκουπίδια ξεχειλίζουν έξω από τους κάδους σε ολόκληρη την πόλη.

Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:30 έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση παραμένει αποπνικτική στην Αττική καθώς και σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς οι λόφοι των σκουπιδιών στους δρόμους ολοένα και μεγαλώνουν. Σε συνδυασμό με τον καύσωνα, η κατάσταση γίνεται αφόρητη και επικίνδυνη.